China este tara cu cele mai multe camere de supraveghere

Tara Big Brother, China are cele mai multe camere de supraveghere din lume! Cel mai modern system de supraveghere a populatiei este regasit in China. Aici, 170 de milioane de camere de monitorizare vegheaza asupra celor 1.379 de miliarde de locuitori. Guvernul chinez estimeaza ca in urmatorii trei ani, adica pana in 2021 numarul camerelor va insuma 400 de milioane. Fiecare dintre aceste sisteme este dotat cu tehnologie ultra-moderna integrand inteligenta artificiala in modul de functionare.

Mai exact, camerele nu doar inregistreaza imagini vizuale, acestea au senzori care fac identificarea persoanelor posibila, atat pe timp de noapte sau zi si indiferent de intemperii. Folosind tehnologia biometriei, camerele studiaza fetele persoanelor din jur si le inregistreaza intr-o baza de date. Astfel politia chineza poate stabili anumite tipare de comportament si relationare ale persoanelor inregistrate, orele cand sunt in afara resedintei, cu cine s-au intalnit, cercuri de cunostinte, vehicule detinute / inchiriate / folosite, etc.

Pe langa senzorul biometric, camerele dispun si de un program de inteligenta artificiala care faciliteaza recunoasterea Gait. Aceasta tehnologie inregistreaza mersul unui individ, miscarile pe care le face atat in miscare, dar si cand sta pe loc si poate estima inaltimea si greutatea. Avand in vedere faptul ca fiecare persoana are un set unic de miscari, politia chineza poate depista o persoana si atunci cand are fata acoperita sau cand foloseste o masina care nu ii apartine.

Cu ajutorul acestui sistem ultraperfomant de supraveghere, politia chineza poate identifica si retine o persoana in sapte minute daca aceasta se afla in locuri publice. Desi multe persoane, dar si ONG-uri lupta impotriva sistemului de supraveghere chinez invocand motive ca intimitatea personala, guvernul chinez continua sa amplaseze din ce in ce mai multe camere inteligente in fiecare an pe teritoriul intregii tari.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii