Evolutia tehnicilor de copiat

De-a lungul anilor, studentii au devenit din ce in ce mai inventivi atunci cand vine vorba de tehnici de copiat. Daca atunci cand tehnologia nu era atat de avansata, acestia foloseau celebrele „copiute” sau „fituici”, bucati mici de hartie pe care erau scrise anumite informatii, acum, acestia au la dispozitie o gama larga de echipamente care ii pot ajuta sa treaca orice examen.

Inca nu este clar cum au fost inventate echipamentele de copiat, multe persoane care se ocupa de comertul acestora afirma ca au fost importate de catre studenti din lumea investigatiilor private. Daca veti compara produsele pe care le regasiti intr-un magazin cu echipamente de supraveghere si pe cele regasite intr-un magazin cu produse pentru copiat, veti observa ca acestea sunt aproape identice. Dar utilizarea lor este intr-adevar diferita.

Atunci cand telefoanele mobile au inceput sa devina din ce in ce mai populare, studentii s-au folosit de capacitatile acestora pentru a incerca sa fenteze cate un examen. Avem exemple de telefoane mobile modificate care transmit informatiile audio intr-o casca minuscula, amplasata direct pe timpan. Acestea foloseau fire lungi, care functionau pe post de antena suplimentara. Firele trebuiau asezate pe corpul utilizatorului si lipite cu banda adeziva, iar la acestea trebuia conectata o baterie de 9v.

Cu timpul insa, profesorii si supraveghetorii au inceput sa isi dea seama de noua tehnica de copiat si au inceput sa interzica accesul studentilor in salile de examen cu telefoane mobile. Pe langa aceasta masura, profesorii obisnuiesc sa perchezitioneze studentii suspecti pentru a incerca sa descopere firele ascunse. Dar gratie producatorilor inventivi, acum o solutie mai practica, ergonomica, dar si eficienta exista.

Cutiuta de copiat pe care o puteti regasi pe site-ul decopiat.com, este un dispozitiv de-a dreptul genial care functioneaza in esenta ca un telefon mobil in miniatura. Aceasta are dimensiunile unei cutii de chibrituri, poate fi ascunsa perfect intr-un pachet de tigari si este aproape imposibil de depistat. In interiorul ei poate fi inserat un card SIM activ, iar daca numarul acelui SIM este apelat, cutiuta raspunde singura, fara a fi necesara interventia umana. Aceasta se conecteaza la o casca japoneza, care desi nu este la fel de mica precum o casca magnetica care se monteaza pe timpan, ofera un sunet mult mai clar si mai puternic.

Cutiuta de copiat are de asemenea integrat un microfon foarte puternic care capteaza de la distante mari sunetele, astfel, utilizatorul nici nu este nevoit sa sopteasca! Tehnicile de copiat au evoluat in acelasi pas cu tehnologia, acum, viitorul ne promite solutii si mai ergonomice si practice.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii