Google Maps iti permite sa explorezi si alte planete

Desi vor trece decenii intregi pana vom putea sa exploram alte planete din Sistemul Solar, Google ofera pentru nerabdatori o noua functionalitate in serviciul sau Maps. Cu ajutorul fotografiilor si datelor culese si realizate de sonda Cassini, Google a reusit sa conceapa harti care prezinta suprafata planetelor vecine.

Desi din pacate nu au fost integrate toate planetele sistemului nostru solar, putem vizita un numar de 21 de locatii. 5 planete principale si 17 sateliti au fost cartografiati de Cassini, iar acum pot fi vizitate cu ajutorul Google Maps. Din pacate inca nu putem sa accesam functia de Street View pe suprafetele acestor planete.

Google permite chiar si accesul virtual in cateva din zonele Statiei Internationale Spatiale care orbiteaza in jurul Pamantului. Privelistea de la bordul SIS va va taia respiratia.

Ambitia umana de a depasi granitele atmosferei si de a strabate caile virgine ale spatiului ne-a impins catre unele dintre cele mai mari realizari ale speciei noastre. Simplul fapt ca am putut sa lansam o sonda care sa depaseasca limitele exterioare ale Sistemului Solar, sa aterizam pe Luna si sa punem un robot singuratic pe suprafata lui Marte reprezinta motive de mandrie pentru intreaga umanitate, nu doar pentru NASA.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii