Anul 2022 poate începe oricând cu un city break Roma

Roma… câte ar fi de spus! Cu peste 900 de biserici, niciun alt oraș din lume nu este atât de reprezentativ pentru credința catolică. Roma are patru bazilici papale și șapte biserici de pelerinaj. Fiecare biserică este mai frumos decorată decât oricare altele din lume, cu lucrări ale marilor maeștri precum Bernini, Rafael, Caravaggio și Michelangelo. Ca iubitor de artă, te vei simți ca acasă în Galleria Borghese.

Toate aceste obiective turistice din Roma, începând cu bisericile frumoase, Vaticanul, cartierele distractive precum Trastevere, fântâni frumoase, inclusiv faimoasa Fântână Trevi, fac din Roma o metropolă haotică și plină de viață, unde vă puteți distra cu ușurință cel puțin o săptămână dacă vă gândiți la un city break în Roma.


De asemenea, transportul public din Roma poate fi o provocare. Orașul are două linii de metrou finalizate. O a treia linie de metrou a fost întârziată de multe ori ca urmare a numeroaselor lucrări de construcție. Pentru a utiliza transportul public ca turist, există o serie de abonamente turistice care economisesc costuri din care să alegeți. Mai multe sfaturi de călătorie despre deplasare, vizitarea Romei, Italia și atracții turistice pot fi găsite pe site-ul nostru, special pentru toți care aleg un city break la Roma. Acest ghid este plin cu sfaturi pentru turiști și tot ceea ce ține vizitarea obiectivelor turistice într-un city break la Roma.

Dacă plănuiești un city break în Roma, a-ți da seama ce să faci aici timp de 3 zile, de exemplu, ar putea fi o sarcină dificilă. Să fim realiști, acest oraș pur și simplu are prea multe de oferit!

De exemplu, puteți să începeți itinerarul de 3 zile la Roma cu o plimbare în Piazza Navona, una dintre cele mai magice piețe din Centro Storico (centrul istoric al orașului). În momentul în care pășiți în această piață, monumentele maiestuoase, fântânile și vibrațiile artistice vă vor tăia respirația.

Dacă ajungeți acolo foarte devreme dimineața (înainte de ora 8 dimineața), vă veți putea bucura și de ea în propria-i liniște, pentru că nu vei vedea pe nimeni la ora aceea, ci doar câțiva localnici care își plimbă câinii. Pentru a vedea piața practic goală merită să te trezești devreme, pentru că totul se simte ca într-un tablou frumos.

În centrul pieței se află impresionanta Fontana dei Quattro Fiumi, proiectată de Bernini în 1651. Această fântână prezintă o artă sculpturală cu adevărat uimitoare, care este cel mai bine admirată cu un gelato în mână. În timp ce în trecut, Piazza Navona a găzduit festivaluri și evenimente sportive, astăzi este un centru pentru artiști de stradă, artiști și muzicieni. Drept urmare, atmosfera din această piață este deosebit de plină de viață în timpul zilei și chiar de la standurile artiștilor poți cumpăra câteva tablouri fermecătoare cu peisajele Italiei.

 

 

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii