Ionel Dancă (Forța Dreptei), petiție publică pentru sancționarea Rusiei

„Semnează Petiția publică pentru sancționarea Rusiei, adresată Președintelui României, pe adresa https://ioneldanca.ro!

În calitate de reprezentant ales al cetățenilor români în Parlamentul României, vă solicit să susțineți un embargou politic și economic, fără precedent, din partea statelor NATO și UE împotriva Rusiei.

Lumea civilizată trebuie să răspundă dur și imediat la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei printr-o acțiune de amploare care să oprească escaladarea războiului din Ucraina și uciderea de oameni nevinovați.

Adoptarea de sancțiuni graduale nu are un impact major pentru Rusia.

Este necesar un embargou mondial politic și comercial total împotriva Rusiei prin următoarele acțiuni:

1. Statele NATO și UE  trebuie să interzică orice cooperare economică cu Rusia pe teritoriul statelor lor pentru bunuri și servicii produse în Rusia sau livrate pe teritoriul Federației Rusiei.2. În statele NATO și UE, trebuie suspendată desfășurarea de activități economice cu societăți comerciale înregistrate pe teritoriul Federației Ruse sau cu societăți comerciale ai căror acționari sunt cetățeni ai Federației Ruse.3. Sistemul bancar rusesc trebuie deconectat de la platforma internațională de tranzacții bancare SWIFT.4. Accesul societăților comerciale înregistrate pe teritoriul Federației Ruse sau ai căror acționari sunt cetățeni ai Federației Ruse și a cetățenilor ruși la conturile bancare deschise pe teritoriul statelor NATO și UE trebuie suspendat imediat.5. Trebuie restricționate sistemele de comunicații globale, ai căror furnizori se află pe teritoriul statelor NATO și UE  (satelit, telefonie, internet, etc.), cu Federația Rusă.

Suntem conștienți că impactul pe termen scurt al unor astfel de măsuri pentru cetățenii statelor NATO și UE reprezintă un cost care trebuie suportat de lumea civilizată democratică pentru apărarea păcii mondiale și a vieții oamenilor.

Însă, pe termen lung, suspendarea totală a activităților comerciale cu un stat nedemocratic care amenință pacea lumii reprezintă o măsură eficientă de descurajare a acțiunilor de încălcare a tratatelor internaționale.

Acționați acum! Timpul păcii în Europa este la grea încercare!”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii