Cel mai important mesaj extraterestru din istorie descifrat: Acum știm de unde ar proveni VIDEO

Transmisia radio denumită Wow! Signal este cel mai cunoscut semnal radio extraterestru primit vreodată în istorie de pământeni, fiind capturat de telescopul Big Ear al Universității Ohio din Statele Unite.

Emisia de 72 de secunde a fost înregistrată în 15 august 1977, iar acum un om de știință susține că l-a descifrat, considerând că el provine de la o planetă situată în constelația Săgetător, care orbitează o stea asemănătoare Soarelui.

Studiul a fost publicat în Journal of Astrobiology de la Universitatea Cambridge, pe 6 mai 2022. Semnalul neobișnuit a fost observat de astronomul Jerry Ehman, care atunci când s-a uitat pe înregistrări a descoperit secvența 6EQUJ5 și a scris celebrul ”Wow!” lângă el, potrivit Jerusalem Post.

Un așa semnal sau oricare altul similar nu a mai fost detectat de atunci, până astăzi. Mulți experți au formulat diverse ipoteze, care ar putea explica de unde provine, dar mulți au încercat să-i atribuie o origine pământeană.

Ceea ce a făcut noul studiu al astronomului Alberto Caballero a fost să opereze sub presupunerea că, dacă a fost, într-adevăr, trimis de o civilizație extraterestră avansată și inteligentă, atunci aceasta trebuie să trăiască undeva.

Pentru a restrânge aria de căutare a unei lumi extraterestre, cercetătorul a folosit arhiva de date Gaia a Agenției Spațiale Europene (ESA), care conține informații despre multe obiecte din Calea Lactee și de dincolo de ea.

El a restrâns căutările la un anumit tip de sistem stelar, reușind să ajungă la 38 de stele candidate. Apoi, a ajuns la un rezultat: sistemul stelar desemnat de unde ar putea proveni misteriosul mesaj primit pe Pământ în anul 1977, este 2 MASS 19281982-2640123.

Cu alte cuvinte, dintre multele stele cercetate, de unde se crede că ar proveni ciudatul mesaj, acest sistem stelar a fost singurul care a fost confirmat a fi similar cu cel solar. Dacă există o exoplanetă capabilă să susțină o civlizație inteligentă, există posibilitatea ca ea să fie aici. Acest sistem stelar se găsește la aproximtiv 1.800 de ani-lumină distanță față de Pământ.

”Există un soare analog în regiunea de unde a venit cel mai important semnal extraterestru pe Pământ”, a spus Coaballero.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii