Ziua mondială a OZN-urilor: Se împlinesc 75 de ani de la cel mai controversat incident extraterestru

Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day) este sărbătorită anual pe data de 2 iulie. Această zi a fost stabilită în urma unui eveniment misterios petrecut în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, în SUA, lângă Roswell.

Denumit „incidentul Roswell”, acesta este printre cele mai misterioase fenomene care a avut loc pe planetă. O mulțime de controverse și speculații au apărut după acest incident.

În trecut, evenimente puse pe seama extratereştrilor erau marcare la două date distincte: pe 24 iunie şi, respectiv, 2 iulie. Pentru ca sărbătoarea să adune un număr mai mare de oameni şi să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat ziua de 2 iulie – Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate.

Incidentul Roswell

În iulie 1947, cetățenii din localitatea americană Roswell ar fi văzut cum o navă extraterestră s-a prăbușit pe pământ. După mediatizarea incidentului au început să apară teorii ale cospirațiilor care au împărțit oamenii în două tabere. Ufologii şi conspiraţioniştii cred cu tărie că este vorba despre prăbuşirea unui OZN.

Unii oameni sunt de părere că nava extraterestră s-a prăbuşit la Roswell şi că forţele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

În rândul scepticilor şi a reprezentanţilor guvernamentali s-au conturat mai multe variante. Cea mai populară teorie este aceea a prăbuşirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit „Mogul”, potrivit Agerpres.

Incidentul Roswell a inspirat ulterior multe producții cinematografice și cărți.

Acest incident a rămas unul dintre cele mai misterioase şi mai controversate fenomene de pe planetă și a inspirat multe producții cinematografice, cărți, ulterior.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii