Premieră mondială în istorie pentru omenire: NASA va lovi intenționat un asteroid VIDEO

Apărarea planetei Pământ este în fața unei premiere mondiale, primul test pe care omenirea îl face pentru protejarea lumii în fața amenințării asteroizilor din spațiu, care pot distruge viața de pe Terra. NASA efectuează în prezent misiunea DART care se va finaliza pe 26 septembrie 2022, când o sondă spațială lansată în noiembrie anul trecut, va lovi asterodiul Dimorphos, aflat la o distanță de 10,8 milioane de kilometri distanță, în momentul impactului.

Agenția Spațială americană NASA, folosind cele mai puternice telescoape din lume, a reușit să termine cu succes faza de observații, derulată pe parcurusl a 6 nopți, pentru a confirma calculele anterioare ale orbitei asteroidului Dimorphos, ținta misiunii DART, potrivit Sci Tech Daily.

Misiunea DART a NASA este prima încercare din istoria omenirii de a schimba viteza și traiectoria mișcării unui asteroid din spațiu, testând astfel o metodă de deviere a unui corp din cosmos.

Această experiență unicat până acum ar putea fi extrem de utilă omenirii, dacă în viitor va apărea un potențial pericol din spațiu (un asteroid sau meteorit) la adresa umanității, pentru apărarea planetară.

”Măsurătorile pe care echipa NASA le-a făcut la începtul anului 2021 au fost esențiale pentru a ne asigura că misiunea DART a ajuns la locul potrivit și la momentul potrivit pentru impactul cinetic asupra asteroidului Dimorphus (când sonda spațială va lovi intențional corpul spațial -n.a)”, a declarat Andy Rivkin, unul dintre conducătorii misiunii DART de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

”Confirmarea acestor măsurători cu noi observații ne arată că nu avem nevoie de nicio schimbare a cursului sondei și că suntem deja exact spre țintă”, a spus expertul NASA.

La sfârșitul lunii septembrie până la începutul lui octombrie, în jurul impactului, cei doi asteroizi Didymos și Dimorphus se vor situa la cea mai apropaită distanță de Pământ din ultimii ani, de 10,8 milioane de kilometri.

Această misiune DART a NASA va studia, după ce DART se va lovi de Dimorphos, dacă se va produce devierea asteroidului de pe traiectoria sa și cu cât.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii