NASA a declarat încheiată misiunea InSight pe Marte

După mai bine de patru ani pe Marte, misiunea InSight a NASA a ajuns la final, după ce landerul a rămas fără putere, a anunţat miercuri Agenţia spaţială din SUA.

NASA a spus că managerii misiunii nu au putut contacta landerul „determinându-i să concluzioneze că bateriile cu energie solară ale navei spaţiale” au rămas fără energie.

Totuşi, agenţia a spus că va continua să asculte un semnal sonor care este considerat improbabilă. Ultima dată când InSight a comunicat cu Pământul a fost pe 15 decembrie.

Agenţia a spus anterior că se aştepta ca modulul să fie „nefuncţional” până în decembrie, după ce panourile solare au început să producă din ce în ce mai puţină energie pe măsură ce continua să se acumuleze praf.

În timpul şederii sale de patru ani pe Marte, landerul staţionar a detectat peste 1.300 de cutremure şi a localizat regiunile predispuse la cutremure ale Planetei Roşii.

InSight a sosit pe Marte în noiembrie 2018 pentru a studia undele seismice, care îi ajută pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine modul în care se formează planetele.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii