Casa Albă clarifică misterul ”OZN-urilor” doborâte în ultimele zile: ”Nu există niciun indiciu despre vreo activitate extraterestră”

Casa Albă a organizat luni, 13 februarie, o conferinţă de presă în care a împărtăşit publicului american ultimele informaţii oficiale în legătură cu obiectele neidentificate care pluteau la înălţime şi pe care armata le-a doborât în ultimele zile.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a dat asigurări că nu există nicio dovadă de activitate extraterestră, după ce un general american de rang înalt nu a exclus o asemenea ipoteză.

”Ştiu că au existat întrebări şi îngrijorări în legătură cu acest lucru, dar nu există niciun indiciu privind extratereştrii sau vreo activitate extraterestră în cazul acestor ţinte doborâte recent”, a declarat Karin Jean-Pierre. Ea a subliniat că a vrut să abordeze această chestiune întrucât Casa Albă vrea să risipească orice temeri în acest sens.

Generalul Glen VanHerck, şeful Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială (NORAD), întrebat duminică despre acest subiect, al eventualei origini extratereste al obiectelor zburătoare doborâte, a declarat că ”nu exclude nimic în acest moment”, o frază care a devenit imediat virală şi a dat naştere la multe discuţii pe reţelele sociale.

Karine Jean-Pierre se ocupă de obicei singură de aceste briefinguri zilnice de la Casa Albă, dar luni i s-a alăturat şi John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului Naţional de Securitate al preşedintelui Joe Biden, menţionează BBC.

Statele Unite au doborât trei obiecte zburătoare neidentificate deasupra teritoriului lor şi al Canadei în ultimele zile, după ce la 4 februarie doborâseră un balon chinezesc suspectat de activităţi de spionaj. Aceste ultime trei obiecte zburătoare neidentificate au fost doborâte vineri deasupra Alaskăi (nord-vest), sâmbătă deasupra Yukonului, în nord-vestul Canadei, şi duminică deasupra lacului Huron, în nordul Statelor Unite.

Pe de altă parte, John Kirby a oferit puţine detalii despre originea obiectelor neidentificate sau dacă acestea aveau capacităţi de colectare de informaţii.

”Nu suntem siguri dacă erau sau nu echipate cu o capacitate de supraveghere, dar nu putem exclude această posibilitate”, a spus el, subliniind că resturile nu au fost încă recuperate, cel puţin de către partea americană. El a reiterat că preşedintele Joe Biden a ordonat ca acestea să fie doborâte pentru că reprezentau o potenţială ameninţare pentru traficul aerian civil, deşi nu reprezentau o ameninţare militară.

”Unul dintre motivele pentru care le vedem mai des este pentru că le căutăm mai mult”, a explicat el, precizând că a trebuit să fie adaptate capacităţile radarelor pentru a le putea depista.

Timp de aproape 45 de minute, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a răspuns tirului de întrebări despre obiectele zburătoare necunoscute care au planat pentru un timp deasupra Americii de Nord, înainte de a fi doborâte. Răspunsurile sale s-au aliniat în mare parte la ceea ce administraţia Biden a spus deja: crede că primul obiect a fost, de fapt, un balon chinezesc de spionaj, dar nu este atât de sigur pentru ce erau folosite următoarele trei obiecte doborâte sau cine le deţinea.

Kirby a declarat în repetate rânduri că se vor şti mai multe detalii după ce vor fi recuperate mai multe rămăşite, însă a subliniat că, deşi guvernul american nu are niciun motiv să creadă că cele trei obiecte mai recente au fost folosite pentru spionaj, nu poate exclude această ipoteză.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii