Ce ar fi fost, de fapt, ”obiectele neidentificate” doborâte în SUA. Primele explicații ale lui Joe Biden

Președintele Joe Biden a făcut joi, 16 februarie, primele declarații referitoare la scandalul generat de obiectele neidentificate despre care s-a spus că ar fi fost lansate de China pentru spionaj.

Biden a declarat că a ordonat doborârea celor trei obiecte neidentificate pentru că prezentau un pericol pentru traficul aerian comercial, dar că nu par să fi fost folosite pentru spionaj, relatează CNN.

Președintele SUA a precizat că a vorbit personal cu prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, după ce unul dintre obiecte a fost doborât deasupra țării sale. Armata americană și cea canadiană lucrează pentru a recupera obiectele.

Deși este încă neclar ce anume sunt cele trei obiecte, ”nimic nu ne sugerează acum că ar putea avea legătură cu programul de baloane al Chinei sau că erau vehicule de supraveghere din orice altă țară”, a punctat Biden, potrivit Știrile PROTV.

”Evaluarea actuală a departamentelor de informații arată că cele trei obiecte au fost cel mai probabil baloane ale unor companii private, de recreere sau ale unor instituții de cercetare care studiază vremea sau desfășoară alte cercetări științifice”, a mai spus el.

Liderul SUA a adăugat că nu există dovezi ale unei ”creșteri bruște a numărului de obiecte de pe cer.”

”Le vedem acum mai mult pentru că am intensificat activitatea radarelor noastre”, a spus el.

”Am cerut administrației să vină la mine cu reguli mai clare despre cum vom proceda în cazul acestor obiecte neidentificate în continuare, făcând distincție între cele care ar putea prezenta riscuri de siguranță și securitate, care necesită acțiuni, și cele care nu o fac”, a mai declarat Biden.

Liderul de la Casa Albă plănuiește să vorbească cu președintele Chinei, Xi Jinping, în viitor, în urma deciziei SUA de a doborî balonul de supraveghere și celelalte trei obiecte neidentificate. Președintele nu a dat, însă, o dată concretă la care ar putea avea loc discuțiile.

”Căutam competiție, nu conflict cu China. Nu vrem un nou Război Rece. Dar nu îmi cer scuze și voi concura”, a spus Biden.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii