Ce sunt, de fapt, baloanele de spionaj chineze doborâte de americani. Legăturile cu extratereștrii

De la Washington, vin noi detalii legate de obiectele zburătoare doborâte în ultimele zile. Un comandant militar nu a respins ipoteza că ultimul ar putea fi de origine extraterestră. Lucru dezmințit însă de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Administrația Biden spune că au legătură cu programul dezvotat de China pentru a strânge informații. Până acum, echipamentul respectiv ar fi destul de „limitat”, dar pe măsură ce tehnologia avansează, datele colectate pot deveni valoroase pentru Beijing.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al SUA: ”Am reușit să stabilim faptul că China are un program de baloane care zboară la mare altitudine pentru colectarea de informații, program ce are legătură cu Armata Populară de Eliberare. Acesta a funcționat în timpul administrației anterioare (Trump), dar ei nu l-au detectat. Noi l-am detectat. Știm că aceste baloane de supraveghere ale Republicii Populare Chineze au traversat zeci de țări, de pe mai multe continente, din întreaga lume, inclusiv teritoriul unora dintre cei mai apropiați aliați și parteneri ai noștri.

Am evaluat că, în acest moment, aceste baloane au furnizat capacități adiționale limitate pentru China în comparație cu alte platforme de informații folosite deasupra Statelor Unite. Dar, pe viitor, dacă China continuă să avanseze cu această tehnologie, cu siguranță ea ar putea deveni mai valoroasă pentru ei (guvernul de la Beijing)„.

Totodată, oficialul american a negat că Statele Unite ar fi trimis aparate de zbor pentru a spiona China, așa cum au acuzat autoritățile de la Beijing.

”Am avut parte de o testare a sistemelor de apărare aeriană”

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe: ”Ştiu că au existat tot felul de întrebări şi îngrijorări, dar nu există niciun indiciu privind extratereştrii sau vreo activitate extraterestră în cazul acestor ţinte doborâte recent„.

Declarațiile de la Casa Albă vin la o zi după ce Pentagonul a anunțat că un avion F-16 a doborât cu o rachetă un alt obiect zburător deasupra lacului Huron, din Michigan, aproape de granița canadiană. Potrivit Penatgonulului, ar fi zburat în zona unor obiective militare sensibile și prezenta un risc pentru traficul aerian civil.

Justin Trudeau, premierul Canadei: „Aceasta este o situație gravă, pe care o luăm foarte în serios„.

Patru obiecte zburătoare au fost doborâte în ultimele 10 zile pe teritoriul Statelor Unite. Primul a fost presupusul balon chinezesc de spionaj. Proveniența celorlalte trei este încă analizată.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe: „Nu suntem siguri dacă erau sau nu echipate cu o capacitate de supraveghere, dar nu putem exclude această posibilitate„.

Col. Cedric Leighton, U.S. Air Force (în retragere): „Este foarte clar că, cel puțin într-un caz, am avut parte de o testare a sistemelor de apărare aeriană americane și canadiene„.

Potrivit serviciilor de informații americane, obiectele zburătoare nu aveau echipaj uman, un sistem de propulsie sau de control și nu reprezentau o amenințare pentru oamenii aflați la sol.

Beth Sanner, fost director adjunct al Direcției Naționale de Informații pentru integrarea misiunilor: „Știm că multe state zboară cu drone. Cel puțin una dintre acestea ar putea fi o dronă, și nu un balon, lucru neclar pentru mine în acest moment. Vom afla„.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii