Incident misterios din Marea Britanie investigat: Un OZN gata să se ciocnească cu un avion militar VIDEO

Un incident misterios s-a produs deasupra spațiului aerian din Newcastle, potrivit unei investigații a Consiliului aerian britanic UK Airprox Board. Experții au anunțat într-un raport că un avion militar al Forțelor Aeriene Regale era gata să se ciocnească un obiect zburător neidentificat (OZN), în timpul unui antrenament desfășurat anul trecut.

La ora 13.00, pe 16 noiembrie 2022, echipajul unui avion RAF Atlas, o aeronavă de transport militar cu patru motoare cu turbopropulsie, a observat un obiect care trecea rapid pe lângă ei pe partea dreaptă a vehiculului lor, potrivit The Sun.

Obiectul, despre care membrii echipajului au crezut inițial că este o dronă, a trecut apoi la nivel peste ferestrele punții de zbor, la doar un metru de vârful aripii.

Membrii echipajului, care se aflau într-un exercițiu de antrenament, au descris obiectul ca fiind circular, cu un centru gol (ca o gogoașă) și de culoare închisă. Obiectul avea un diametru de doar un metru.

Comisia britanică aeriană UK Airprox a stabilit că altitudinea mare la care a avut loc incidentul și descrierea fizică a OZN-ului „au fost de așa natură încât nu au putut determina natura obiectului necunoscut”.

În raportul său, comisia a concluzionat, de asemenea, că „providența a jucat un rol major în incident și/sau că a existat un risc clar de coliziune”. Consiliul a avertizat că incidentul a implicat un risc ridicat de coliziune, deoarece între cele două aeronave a existat o distanță de mai puțin de 30 de centimetri în anumite momente.

Comisia a explicat evenimentele: „Pilotul avionului Atlas raportează că tocmai terminase antrenamentul din apropiere de Newcastle și că urca pentru a se îndrepta spre Humberside.

„După ultima apropiere, au fost autorizați să urce înainte la FL90. În timpul urcării, au primit vectori radar de la ATC Newcastle înainte de a fi autorizați să navigheze spre Humberside.

„În timpul unui viraj la stânga, trecând pe la sud la FL75, unul dintre membrii echipajului de pe puntea de zbor a alertat restul echipajului cu privire la un obiect zburător care se afla în față și chiar în dreapta nasului.

„Ceilalți membri ai echipajului au văzut apoi OZN-ul în timp ce acesta trecea rapid pe partea dreaptă. Nu a fost timp pentru ca echipajul să reacționeze. „S-a estimat că obiectul misterios a trecut la nivelul ferestrelor punții de zbor și la un metru de vârfului aripii”.

„Obiectul zburător avea o formă circulară, un centru gol (în formă de gogoașă), era de culoare închisă și avea un diametru de aproximativ un metru. Incidentul a fost raportat la Newcastle ATC. S-a observat că, dacă aeronava nu s-ar fi aflat în viraj în acel moment, ar fi existat o șansă foarte mare de coliziune cu vehiculul zburător necunoscut”, conform The Northern Echo.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii