Probabil ca stii sau nu, dar bicarbonatul de sodiu este o substanta minune. El are o multitudine de diferite intrebuintari, una dintre ele fiind curatarea ruginii, a tacamurilor, alibirea dintilor si multe altele. Hai sa descoperim ce unelte, aparatura si alte cele poate curata bicarbonatul de sodiu.

 

  • Probabil si tie ti s-a intamplat ca la diferite aparate electronice sa curga bateriile, lucru care este foarte neplacut. Dar daca amesteci apa cu bicarbonatul de sodiu si creezi un fel de pasta, aparatul se poate curata cu acesta pasta si se poate refolosi. Un alt lucru important pe care ar trebui sa il faci la gasirea unui acumulator corodat in orice dispozitiv electronic este sa folosesti manusi si ochelari de protectie. Acest lucru este important, deoarece hidroxidul de potasiu, substanta care se scurge din baterie, provoaca iritatii in cazul in care ajunge pe piele sau in ochi.

 

  • Circuitele se gasesc intr-o varietate de dispozitive electronice, sisteme de jocuri si calculatoare. Ele detin microcipuri, carduri, precum si surse de alimentare. Curatarea unui circuit de bord cu bicarbonat de sodiu se face pentru a elimina coroziunea de la bord si nu este necesara pentru curatarea normala. Coroziunea pe placile de circuit este de obicei cauzata de expunerea la aer sau sare de la scurgerile acide din bateriile atasate. Cele mai usoare calitati abrazive a bicarbonatului de sodiu, elimina coroziunea fara a deteriora placa.

 

  • Bicarbonatul de sodiu te ajuta sa scapi si de rugina de pe uneltele tale de lucru: ciocan, patent, cheie etc. Poti curata cu el chiuveta, sau sa o desfunzi. Se prepara o pasta cu bicarbonat si apa si tot timpul se folosesc manusi si eventual si ochelari de protectie. Iar pentru prevenirea ruginii poti folosi, dupa ce ai curatat cu bicarbonat, ulei de cocos; asta fiind optional.

 

Data viitoare cand te confrunti cu asemenea probleme, cu siguranta iti vei aminti cum trebuie sa procedezi si cum sa folosesti corect bicarbonatul de sodiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website