Ai ajuns vreodata pe taramul african? Zanzibar este un arhipelag alcatuit fiind dintr-o insula principala cu aceeasi nume si din insula Pemba. Teritoriul apartine Tanzaniei, iar capitala este la Zanzibar city. Numele insasi pare desprins din povesti cu pirati si zei, din povestile oceanului, cu perle stralucinde si legende de iubire dintre stapanii apelor si frumoasele uscatului. La inceput, pe insula a ajuns populatia de origine araba si datorita nevoii de comunicare dintre acestia, majoritar negustori si locuitori, a aparut o limba noua, numita suaheli, ulterior adaugandu-se multe cuvinte inclusiv din engleza. Vasco da Gama a venit pe insula in 1499, cand relatiile comerciale existau inclusiv cu India. Portughezii preiau apoi conducerea insulei. Urmeaza ca undeva la sfarsitul sceolului XVII, Zanzibarul si Madagascarul sa fie puncte principale ale comertului cu fildes si sa fie cultivate mirodeniile. Acum economia arhipelagului este bazata in principal pe comertul de condimente. Una dintre excursiile optionale la care poti participa se numeste Spice Tour.

Istoria poarta o serie de amprente si creioneaza locuri pe care le poti vizita in amintirea timpurilor de mult apuse. Gradinile Forodhani par sa prinda viata sub stralucirea soarelui. Prezentul te duce cu diverse oferte Zanzibar pentru resort-uri luxoase de 4 sau 5 stele, pentru o experienta exotica insa sunt bungalourile cu terasa privata si eventual suspendate deasupra apei. Mancarea consta in principal in fructe de mare. Un lucru tare interesant pe care poate nu il stiai, consta in faptul ca, Freddie Mercury s-a nascut in centrul vechi al capitalei, Stone Town. Poti face un tur in locul in care solistul a copilarit si ai posibilitatea sa te bucuri de preparate delicioase la restaurantul care ii poarta numele.

Alege pentru vacanta ta, pentru zilele libere si pentru momentele de relaxare, locuri unice. Avem o singura viata si este musai sa o petrecem calitativ, asa cum o visam. Realitatea poate sa fie deseori mult mai frumoasa chiar comparativ cu visele, asa cum o realitate traita frumos, intr-o vacanta, indiferent de distanta care exista intre casa si plaja preferata cu siguranta aduce o alta realitate si o alta vacanta la fel de frumoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website