dvr-4-canale-full-d1-real-time-ods-c804h-365Un dvr este o componenta foarte importanta a unui sistem de supraveghere video. Atunci cand ai nevoie de un astfel de sistem pentru casa sau pentru sediul firmei, este bine sa stii anumite detalii care te vor scuti de batai de cap pe termen mai lung. Un dvr este o componenta a unui astfel de sistem, care are rolul de a prelua imaginile de la camere, de a inregistra totul, de a prelucra imaginile si de a le oferi apoi pentru vizualizare. Poti alege intre un dvr pentru PC si un dispozitiv dedicat si de sine statator numit dvr standalone. Varianta a doua ofera niste beneficii pe care trebuie neaparat sa le iei in considerare atunci cand cumperi un dvr.

Un dvr standalone are avantajul de include toate componentele necesare inregistrarii si prelucrarii video intr-o singura carcasa, are propriul procesor si poate avea mai multe hard disk-uri. Deoarece este un dispozitiv de sine statator, acesta nu depinde de un calculator, deci nu este expus virusilor si este mult mai stabil, neavand nevoie de un sistem de operare. Imaginile si inregistrarile preluate de la camere vor fi stocate pe hard disk-urile dispozitivului, iar calitatea imaginii obtinute este in functie de performantele camerelor de supraveghere ce sunt folosite cu dvr-ul.

Un dvr standalone include toate facilitatile folosind o sigura placa de circuit, care este independenta de orice alta componenta a sistemului de supraveghere. Astfel, dispozitivul este mai usor de folosit si nu exista riscul unor conflicte hardware sau software, pentru ca functioneaza independent de calculator, ceea ce nu este valabil pentru un dvr pentru PC. Fiecare model de dispozitiv suporta un anumit numar de hardiscuri, de o anumita capacitate maxima, iar hard-disk-urile se cumpara de regula separat.

Nu este nevoie de nici o setare ca in cazul sistemelor pentru PC, deci dispozitivul poate incepe sa inregistreze imediat dupa ce este conectat. Nu iti trebuie un calculator, ci doar un monitor pe care sa vezi imaginile. Exista dvr standalone cu 4, 8, 16 sau 32 de canale, iar alegerea numarului de canale este in functie de necesitate.

Ca o concluzie, este recomandat sa alegi un dvr standalone atunci cand vrei sa beneficiezi de un dvr stabil si profesional, dar in acelasi timp si usor de folosit, care sa te ajute sa captezi imagini de la camerele de supraveghere din diverse unghiuri. Gasesti o gama larga de astfel de dispozitive la ordis.ro, cu 4, 8, 16 sau 32 de canale, plus kituri de supraveghere si multe alte lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website