gf ba right side(entrance 3) 2.exe005Se pare ca furtul din magazine este practicat tot mai mult in Romania, caci statisticile arata clar acest lucru. Cele mai comune tipuri de astfel de furturi sunt cele de haine, electronice, cosmetice si produse alimentare. Studiile arata ca majoritatea furturilor in tara noastra au loc in magazine, insa acest tip de furt este foarte comun si in alte tari. Ce pot face proprietarii de magazine? Exista cateva solutii salvatoare pentru acestia.

Desi sunt si hoti care actioneaza in mod profesionist, foarte multi din cei care fura din magazine sunt simpli amatori. Tocmai de aceea este recomandat ca orice magazin sa fie dotat cu un sistem antifurt pentru magazine si sa aiba un sistem de alarma, in incercarea de a preveni cat mai multe din aceste furturi. Un sistem antifurt este perfect pentru prevenirea sustragerii de produse din magazine.

Desi prima impresie pe care o ai cand auzi ca cineva a furat o haina sau un telefon este ca de vina e saracia si ca hotul o sa vanda ce a furat ca sa isi cumpere mancare, adevarul este insa destul de diferit. Evident ca exista si astfel de cazuri, insa pentru multi hoti asta este un fel de manie. De fapt, exista si un termen pentru asta: mania de a fura se numeste cleptomanie. Totusi, unii fac asta doar pentru distractie, neavand o nevoie reala de produsele pe care le sustrag.

Unii dintre cei care sufera de aceasta boala a furatului din magazine sustin ca pur si simplu nu se pot abtine sa nu fure. In strainatate s-au facut studii in incercarea de a afla ce ii face pe oameni sa fure atat de mult de pe rafturile magazinelor. Se pare ca este de vina cleptomania, dar si criza economica a avut un rol destul de important.

Fie ca e vorba de manie, se fura din cauza saraciei sau doar pentru distractie, unii au reusit chiar sa faca avere din furt, in timp ce alti muncesc zi de zi pentru a-si asigura un trai decent. Intr-adevar nu este corect din punctul de vedere al celor care muncesc. Asta nu pare sa ii deranjeze prea mult pe hoti. Nici sistemele antifurt pentru magazinu nu ii prea sperie pe unii, dar riscul este al lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website