OFICIAL Alexandru Rafila a explicat cum se folosește declarația digitală COVID la intrarea în România

Potrivit OUG adoptate miercuri, din 20 decembrie, persoanele care intră în România trebuie să completeze un formular digital, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană, prin care se urmărește deplasarea persoanelor între state având diverse scenarii epidemiologice. 

„Nu este un document care împiedică circulația, ci din contră, ne ajută să localizăm rapid contacțiii unei persoane infectate, iar DSU poate lua rapid măsurile care se impun. Nu este altceva decât o procedură de identificare rapidă a contacților.  (…) Foarte important, orice persoană care intră în România trebuie să completeze declarația cu 24 de ore înainte, sub sancțiunea unei amenzi dacă nu respectă acest lucru,” a declarat Rafila.

Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale și trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale.  Acest document poate fi completat electronic accesând site-ul plf.gov.ro.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii