Vreau sa ma fac... dansator

Medic, avocat, profesor si mai stiu eu ce alta meserie alegem cand suntem mici. De obicei, acestea sunt aspiratiile parintilor care incearca sa ne insufle inca din copilarie ceea ce vom deveni. Doar ca de cele mai multe ajungem cu totul altceva.

Ne urmam inclinatiile, pasiunile si ne lasam purtati de destin in directia unui orizont pe care il descoperim si il construim din mers. Pentru unii dintre noi, lucrurile sunt clare si stim cu certitudine ca vrem sa devenim ceva, insa pentru majoritate, alegerea unei cariere ramane un mister chiar si atunci cand ajungem adulti.

Jonglam cu facultatile, apoi alergam de la un curs la altul, trecem prin job-uri care ne plictisesc si ne consuma energia, iar in cele din urma descoperim ca ceea ce vrem sa facem cu adevarat este lucrul care ne face cea mai mare placere. Ani intregi de disperare ca nu stii ce sa faci, comparatii cu cei din jur care la varsta ta au o functie, sunt ceva sau cineva iar tu inca mai cauti.

Mereu m-am intrebat daca dansatorii profesionisti si-au dorit cand erau copii sa devina dansatori. Cati dintre ei au spus dupa prima lectie de dans „Eu asta vreau sa fac toata viata”?

 Stiu ca in prima faza, parintii te duc la o scoala de dans si descoperi singur daca ramane doar un mod de a-ti petrece timpul sau treci la nivelul profesionist. Nu pot sa nu-i admir pe aceia care si-au dedicat viata dansului, si au facut din dragostea lor pentru ritm si coregrafie o frumoasa profesie.

Este de-a dreptul remarcabil traseul pe care dansatorii profesionisti il parcurg pentru a atinge acel nivel de performanta atat de ravnit de multi.

Cu siguranta cariera de dansator nu este usoara! Vazuta prin ochii unui amator poate parea facila dar lucrurile nu stau deloc asa. In spatele unui spectacol impecabil se ascund zeci de ore de munca asidua in sala de dans, sacrificii, eforturi nenumarate si o puternica daruire pentru tot ceea ce inseamna lumea dansului.

Fondatorul si antrenorul scolii de dans Triumph Dance Academy, Iulian Panait, dansator profesionist, dublu campion national, dublu vicecampion national si reprezentant al Romaniei la trei Campionate Mondiale de dans sportiv, este dovada vie ca pasiunea transformata in profesie reprezinta secretul unui om implinit.
 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii