Ce trebuie să știe pacienții în legătură cu extracțiile dentare

În momentul în care un dinte este prea afectat pentru a se mai putea face ceva care să îl salveze, medicii recomandă extracțiile dentare. Acestea mai sunt întâlnite și atunci când vorbim de boli parodontale avansate care duc la reducerea mobilității dentare, când există riscuri prea mari de infecții, când se realizează tratamente ortodontice sau când dinții de lapte nu cad pentru a face loc celor permanenți.

Intervențiile de acest tip se realizează sub anestezie și se folosesc instrumente specifice, precum: clește, luxator, excavator dentar, pe care, dacă ești medic, le poți achiziționa cu ușurință de la Edwards Dental.

Revenind la extracțiile dentare, procedura în sine nu este una foarte complicată, chiar dacă pe cei mai mulți dintre pacienți îi sperie. Acum există metode moderne și rapide pentru anestezie, iar instrumentele sunt performante, pentru a se face totul în cel mai scurt timp. După ce anestezia și-a făcut efectul, medicul trebuie să lărgească alveola și să extragă dintele cu problema. Totul este mult mai simplu și mai rapid decât cred mulți dintre pacienții care se chinuie foarte mult cu dureri de frica de a merge la stomatolog.

O grijă deosebită trebuie avută cu pacienții care suferă de anumite afecțiuni, mai ales de cei care au boli cardiovasculare și hepatice, afecțiuni renale, endocrine, reumatice. Este important ca medicul să aibă înainte o discuție amplă cu pacientul, pentru a afla de ce boli suferă și pentru a ști cum trebuie să procedeze mai exact pentru a fi totul cât mai bine în final.

Pacienții trebuie bine informați și cu privire la ce se întâmplă după extracție. Apar destul de multe neplăceri, dar ele sunt absolut firești și vor trece în câteva ore sau zile: dureri locale, umflături la nivelul obrazului sau buzei, dechiderea cu greu a gurii (mai ales la extracția molarilor de minte), dureri în zona în care a pătruns acul pentru anestezie, ușoară stare febrilă. În cazul în care manifestările nu trec sau nu sunt reduse în intensitate în cel mult 4 zile, pacienții trebuie să ia legătura cu medicul specialist.

Este important ca pacienții să știe ce au de făcut pentru a se vindeca într-un timp cât mai scurt, motiv pentru care medicii trebuie să îi informeze cât mai bine. Cele mai importante sfaturi sunt următoarele:

      pansamentul de pe zona de intervenție se ține strâns pentru cel puțin 1 oră după extracție;

      alimentele se mestecă pe partea opusă;

      locul de unde s-a extras dintele nu se atinge cu limba, degetul sau diverse obiecte;

      se interzice consumul de alcool și tutun pentru 48 de ore;

      igiena dentară se face începând cu a doua zi după extracție;

      în următoarele 2-3 zile se consumă alimente lichide sau semi-lichide, la temperatura camerei;

      se evită efortul fizic pentru 24 de ore.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii