Cât de benefic este drenajul limfatic pentru noi?

Vă confruntați des cu senzația de picioare grele, dar și cu retenția de apă sau doriți să eliminați celulita? Pentru toate aceste situatii si multe altele, drenajul limfatic manual se dovedeste a fi o soluție la care merită să apelați. Așadar, dacă doriți să găsiți un cabinet de drenaj limfatic în București, care să vă ajute să scăpați de tot ceea ce vă complexează, nu ezitați să apelați la MovKinetic.

Descoperiți beneficiile drenajului limfatic manual, o tehnică blândă de masaj

Acesta este un tip de masaj care stimulează mult ciculația limfei. Practicat de cele mai multe ori de kinetoterapeuți, tehnica este recunoscută pentru numeroasele sale beneficii. Haideți să le aflăm!

Cum funcționează drenajul limfatic manual?

Executat, blând și într-un ritm cât mai calm, drenajul limfatic oferă o senzație foarte plăcută și reușește să binedispună tot corpul. Circulația limfatică este un adevărat „sistem de salubrizare” pentru organismul nostru, iar asta pentru că acest lichid incolor elimină deșeurile prezente în corpul nostru.

Când limfa nu mai circulă corect, acest lucru poate provoca diverse probleme, inclusiv senzația picioarelor grele, umflarea lor sau apariția celulitei. Prin urmare, drenajul limfatic manual este adevărat masaj detox.

Cum se desfășoară o ședință de masaj? 

Dacă veți apela la un cabinet pentru drenaj limfatic din București, precum MovKinetic, trebuie să știți că acest tip de masaj se realizează ușor, prin mișcări circulare și ritmice, care urmăresc direcția circulației limfatice de-a lungul corpului. Mișcările efectuate imită pe cele ale manipulării unei pompe. Moale la început, presiunea exercitată crește și scade treptat în timpul ședinței. 

Presoterapia, utilă în desfășurarea drenajelor limfatice

Mai mult decât atât, mai există o tehnică interesantă, respectiv cea care presupune utilizarea aparatelor de presoterapie, în special pentru picioare. Cizmele de compresie  și alte accesorii permit exercitarea simultană a presiunii asupra mai multor părți ale corpului. Această mișcare imită pulsațiile mușchilor și vaselor de sânge prin care circulă în mod normal limfa.

Când ar trebui să apelați la un cabinet pentru drenaj limfatic în București?

Acest tip de masaj poate fi util pentru a elimina limfedemul mai rapid, cel care apare în special după operația de cancer la sân. De asemenea, pentru a combate retenția de apă, drenajul limfatic manual este eficient în combaterea congestiei tisulare. Totodată, dacă sunt persoane care se confruntă cu picioare grele, precum și cu varice, acest tip de masaj este potrivit pentru a ameliora disconfortul. În plus, pentru rafinarea și fermitatea pielii, aceste masaje sunt vitale, pentru că ele reușesc să prevină congestia țesuturilor. Revigorând circulația lichidelor necesare unei bune funcționări pentru organism și eliminând celulita, puteți câștiga câțiva centimetri în minus. Nu în ultimul rând, femeile însărcinate pot apela la un cabinet pentru drenaj limfatic în București, dacă vor să scape de celulita de după naștere, precum și de dureri.

 

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii