Beneficiile ceasurilor smartwatch pentru sănătate

Ceasurile inteligente încorporează toate funcțiile pe care le aveam în mod obișnuit pe trackerele de fitness. Beneficiile legate de sănătate includ urmărirea ritmului cardiac, a numărului de pași prin intermediul unui pedometru, calitatea și durata somnului, activitatea și nivelul general de fitness.

Somnul, atent urmărit

Stabilirea calității somnului este posibilă datorită funcțiilor pe care le are un ceas smartwatch. Diferiți producători folosesc diferiți algoritmi pentru a urmări timpul și calitatea somnului cu diferite niveluri de precizie. Este clar faptul că cele mai bune ceasuri sunt capabile să stabilească când sunteți adormit și când sunteți treaz. Funcția de măsurare a somnului vă poate oferi un scor din reîncărcare peste noapte, dându-vă recomandări de antrenament pe baza acestuia.

Ritmul cardiac, un alt aspect important

În zilele noastre, ceasurile inteligente vin adesea cu monitoare de ritm cardiac pe care vi-l pot măsura de la încheietura mâinii, ceea ce presupune destul de multe avantaje. Ele vă permit să urmăriți ritmul în timpul exercițiilor fizice, menținându-vă într-o zonă care crește nivelul de fitness. Un alt avantaj este că măsurarea frecvenței cardiace conectată cu inteligența artificială este capabilă să detecteze cu precizie anumite tipuri de ritm cardiac anormal, cum ar fi aritmia sau tensiunea arterială crescută.

Noutăți pentru pasionații de ceasuri smartwatch

EKG-ul sau electrocardiograma este o funcție care începe să fie integrată pe unele ceasuri smartwatch, precum Apple Watch Series 4. Aceasta vă oferă măsurători mai precise ale ritmului cardiac și vă permite să detectați posibile probleme specifice.

Cum vă poate salva viața în unele momente un ceas smartwatch?

Datorită accelerometrului și giroscopului ceasurilor inteligente, se pot identifica situații în care deținătorul se poate confrunta cu căderi sau leșin. Unele dispozitive sunt capabile să detecteze o cădere și chiar să efectueze un apel de urgență și să notifice persoanele de contact de urgență dacă nu reacționați în câteva momente.

Pași mici spre obiective mari

Mai mult decât atât, contorul de pași, care este un instrument standard pentru ceasuri inteligente și trackere de fitness, măsoară numărul de pași și vă anunță când vă atingeți obiectivul zilnic, ceea ce v-ar putea ambiționa destul de mult în fiecare zi pentru a lăsa mașina în parcare și a alege să mergeți pe jos la serviciu sau la cumpărături.

Smartwatch-ul ne ajută să slăbim

Estimarea caloriilor arse este o altă caracteristică pe ceasurile inteligente moderne o au. Acestea sunt calculate pe baza activității zilnice, cum ar fi numărul de pași, alergarea și măsurătorile efectuate în timpul acelor activități.

Datorită funcțiilor lor sportive, multe ceasuri inteligente vă permit să inițiați urmărirea activității pentru plimbări, alergări, ciclism, înot, antrenament cu greutăți etc. Așadar, dacă vă doriți și dumneavoastră unul, comandați-vă chiar azi de pe site-ul nostru – www.iuni.ro.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii