SUA au transferat în Europa singura aeronavă pentru monitorizare nucleară! Are misiuni în zona Mării Negre

SUA au transferat în Europa singura aeronavă pentru monitorizare nucleară! După cum este cunoscut, baza de pe insula grecească din Marea Mediterană este folosită de către forțele NATO (în special SUA și Marea Britanie) pentru îndeplinirea de misiuni în zona Mării Negre cu diverse mijloace de cercetare (drone RQ-4B sau avioane de cercetare radioelectronică RC-135V/W).

Avionul WC-135, cunoscut și sub numele de Constant Phoenix, este o aeronavă de cercetare atmosferică folosită de Forțele Aeriene ale SUA pentru colectarea de probe de aer în scopul descoperirii prezenței agenților chimici și biologici.

Aeronava este echipată cu instrumente de detectare extrem de sensibile și sofisticate, care îi permit să monitorizeze situația și să identifice substanțele periculoase. Capabilitățile sale fac posibilă colectarea de date privind radiațiile nucleare, armele chimice, poluanții atmosferici și agenții biologici.

Avionul WC-135 a fost dezvoltat în timpul Războiului Rece și a fost folosit inițial pentru a detecta testele nucleare efectuate de națiunile străine. De-a lungul anilor, misiunea sa a fost extinsă pentru a include suprevegherea și analiza altor amenințări de mediu și preocupări de securitate națională.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii