Rafila, despre contractele pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid - Cum explică ministrul Sănătății risipa

„Noi nu mai vrem să luăm vaccinuri, dar după cum ştiţi există două părţi semnatare a unui contract şi până acum nu avem acordul decât în cazul unuia dintre cei patru producători", a explicat ministrul Sănătăţii, miercuri.

„Urmează în perioada imediat următoare să ajungă aceste doze, dar sigur că obligaţiile contractuale pe care şi le-a asumat România în prima jumătate anului 2021, ele decurg în continuare. Sper să ajungem la o soluţie negociată cu producătorii care revendică, până la urmă, îndeplinirea acelor contracte, dar lucrurile astea o să le vedem în timp. Noi facem tot ceea ce este posibil, nu are rost să comandăm, chiar dacă a existat angajamentul acela guvernamental din anul 2021, să comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite", a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă au fost solicitate de către procurorii DNA documente de la Ministerul Sănătăţii, în dosarul în care sunt acuzaţi fostul premier Florin Cîţu şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Alexandru Rafila a spus că: „În decursul unei anchete penale există astfel de solicitări şi noi totdeauna răspundem cu celeritate acestor solicitări încât să putem să punem la dispoziţia organelor de anchetă documentele necesare".

Referitor la cât costă distrugerea vaccinurilor care au expirat, ministrul a spus: „Nu sunt sume aşa de mari, sunt sume de ordinul sutelor de mii de euro pentru milioane de doze de vaccin, dar sigur sunt sume care grevează bugetul de stat".

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii