Gazon sau pavele, care este alegerea optima?

Folosite atat pe trotuarele oraselor, dar si a zonelor rurale mai dezvoltate, cat si in foarte multe din gradinile si curtile oamenilor de rand, pavelele au devenit foarte populare si foarte utilizate. Intrebarea pe care ne-o punem in acest articol este: cea mai buna alegere – gazon sau pavele? Pentru cei ce nu stiu inca despre ce vorbim, pavelele sunt bucati de piatra, caramida sau lemn folosite la executarea pavajelor. Pozele de mai jos va vor ajuta sa va dati seama, in caz ca inca sunteti nelamuriti.

Un lucru este cert, ambele arata bine si ambele vin cu avantaje si dezavantaje. Propun sa le luam pe rand: [ad]

Gazonul – este o alegere excelenta intr-o curte sau gradina, inspira curatenie, prospetime, viata. Este un extraordinar loc de joaca pentru copii sau animale. Nu mai spunem ca, pe timpul verii, se pastreaza o temperatura mai scazuta si o atmosfera mai putin uscata si arida. Gazonul are insa si dezavantaje. Este mai greu de plantat si intretinut, trebuie udat constant si tuns periodic. In eventualitatea unei ploi este destul de incomod de mers pe iarba datorita noroiului. Daca mai sunteti nevoit sa parcati si o masina in interiorul curtii dumneavoastra dupa o ploaie, gazonul este aproape compromis.

Pavele – curte pavata este usor de aranjat, usor de intretinut, nu produce mizerie in cazul unei ploi si este extrem de indicata in cazul in care detineti o masina si o parcati adesea in interior. Un dezavantaj al pavelelor ar fi pretul. Daca aveti o suprafata intinsa de acoperit va trebui sa platiti o suma destul de mare pentru pavele, la care mai adaugam si celelalte materiale plus manopera. Un alt dezavatanj ar fi ca, vara, temperatura din interiorul gradinii dumneavoastra va creste substantial.

 Ambele sunt bune, utile, fiecare vin cu avantaje si dezavantaje. Cel mai bine este sa gasiti un echilibru. Ideal este sa folositi pavele doar pentru cateva alei principale pe care circulati mai des si pentru locul in care parcati masina, iar restul gradinii sa cuprinda numai gazon. Sau puteti opta pentru pavelele ce se monteaza pe gazon sau care au gauri prin care iarba poate patrunde.  Astfel va puteti bucura si de gazon si nici nu se va face mizerie in zilele in care ploua.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii