Anonymus a spart canale TV din Rusia - Au fost difuzate imagini cu bombardamentele din Ucraina

Anonymous a declarat război cibernetic Rusiei de la începerea invaziei în Ucraina. A reușit să spargă mai multe site-uri oficiale ale rușilor și ale instituțiilor oficiale, inclusiv ministerul apărării. Ei au publicat și documentele cu planul rușilor pentru invazia din Ucraina, care ar data din 18 ianuarie și era programat să dureze până pe 9 martie.

Anonymous a anunțat, într-o postare pe Twitter, că a piratat posturi precum Russia 24, Channel One și Moscow 24, pe lângă serviciile rusești de streaming Wink și Ivi.

Rusia a fost „deconectată” de la rețelele sociale de vineri seară, iar în câteva zile, Moscova va finaliza desprinderea de rețeaua de internet globală. „Cel târziu pe 11 martie, toate serverele și domeniile trebuie să fie transferate în zona rusească. În plus, sunt colectate date detaliate despre infrastructura de rețea a site-urilor”, a anunțat Nexta, într-un mesaj pe Twitter, încă de la sfârșitul săptămânii.

Duminică, în mai multe orașe din Rusia au fost arestati peste 4.000 de ruși care au ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului din Ucraina.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii