Armata ucraineană: Rusia pregătește un ATAC TERORIST la centrala nucleară de la Cernobîl

„Putin pregătește un atac terorist asupra centralei nucleare de la Cernobîl. Centrala nucleară de la Cernobîl, controlată de ruși, plănuiește să creeze o catastrofă provocată de om, pentru care ocupanții vor încerca să transfere responsabilitatea asupra Ucrainei”, afirmă o postare de vineri după-masă de pe pagina oficială a Serviciului de informații al armatei Ucrainei.

Aceasta nu a fost confirmată deocamdată de alte canale oficiale ale autorităților ucrainene. 

Care este situația la centrala de la Cernobîl

Ucraina a informat joi noaptea Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că a pierdut orice contact cu Cernobîl în urma unei întreruperi de curent la instalație.

„Ucraina a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut astăzi toate comunicațiile cu Centrala Nucleară din Cernobîl, a doua zi după ce amplasamentul controlat de Rusia a pierdut toate sursele externe de energie”, a spus AIEA într-un comunicat.

Directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, a spus că „situația se înrăutățește” la Cernobîl, în special în ceea ce privește personalul care gestionează instalația și protecția împotriva radiațiilor. 

Angajații centralei au fost luați ostatici de forțele ruse încă din data de 24 februarie, prima zi a invaziei.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii