O companie crypto a transferat din greșeală 10 milioane de dolari unei femei / Ce a urmat după ce și-a dat seama de greșeală după 7 luni

O companie de tranzacționare a criptomonedelor a transferat din greșeală unei femei peste 10 milioane de dolari în loc de 100, dar nu a observat greșeala timp de 7 luni, relatează Business Insider și MarketWatch.

Crypot.com a făcut greșeala în luna mai a anului trecut când trebuia să îi plătească lui Thevamanogari Manivel, o femeie din Australia, o sută de dolari dar din greșeală a introdus numărul contului în câmpul unde trebuia trecută suma de transferat.

Compania nu a observat greșeala decât în luna decembrie, 7 luni mai târziu, moment în care a chemat-o în instanță pe femeie și pe sora acesteia pentru a recupera banii.

Potrivit documentelor depuse la Curtea Supremă din Victoria, unul dintre statele Australiei, Manivel i-ar fi dat surorii sale o parte din banii primiți.

De altfel cei de la Crypto.com obținuseră încă din luna februarie a acestui an un ordin de proprire a conturilor lui Manivel, însă aceasta deja transferase majoritatea banilor unor alte persoane.

Femeia a încercat să „spele” banii primiți de la compania de criptomonede

În luna ianuarie Manivel a transferat fiicei sale 430.000 de dolari iar o lună mai târziu și-a cumpărat o vilă în valoarea de 1,35 de milioane de dolari într-o suburbie cochetă a orașului Melbourne.

Femeia a trecut apoi vila pe numele surorii sale, care trăiește în Malaysia.

Noua decizie a instanței australiene stipulează ca sora lui Manivel să vândă proprietatea, plătească 1,35 de milioane de dolari celor de la Crypto.com, plus o dobândă de 27.369 de dolari.

Reprezentanții companiei nu au dorit să comenteze știrea atât timp cât timp procesul este încă pe rol.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii