Designul exterior unic. Cum il obtii fara efort?

Cand ne apucam de amenajari ne concentram mai mult pe exterior si neglijam detaliile legate de exterior si de amenajarea sa. Un exterior spectaculos va iesi in evidenta foarte usor si va reflecta stilul casei, asta daca e amenajat corect si eficient, daca ai un design exterior unic, cu detalii unice, combinatii de culori inedite si interesante si elemente de decor ce completeaza perfect intreg designul. Un design exterior unic va face casa mai valoroasa si va avea un impact important asupra aspectului locuintei si impresiei facute celor care te vor vizita. 

Sa amenajezi exteriorul unei locuinte nu e foarte usor. Ai nevoie de multe idei, de timp, de o multime de solutii ingenioase pentru amenajarile exterioare, dar si de abordari originale ca sa iti iasa la final cele mai tari variante de design exterior. Daca nu vrei sa pierzi timpul cu gasirea ideilor care se vor potrivi exteriorului locuintei tale am pregatit pentru tine un scurt ghid pentru a obtine usor un design exterior unic. Poti pleca de la ideile de mai jos, le poti aduce imbunatatiri, ai si o multime de variante pe care le poti testa daca vrei ceva mai mult decat toate aceste idei interesante. Important este sa te tii de treaba si odata ce ai inceput sa te apuci de amenajat sa duci la final fiecare proiect.

Caracteristicile arhitecturale. Pentru un design exterior unic poti folosi materiale diferite, de la fatade din lemn la elemente de accentuare din lemn natural. Nu te teme sa combini materialele intre ele la nivel de amenajari exterioare. Peretii din piatra, caramida expusa, terasele cu sticla si cu elemente din lemn pot sa ofere designului exterior un boost de care avea nevoie si o eleganta desavarsita.

Ornamentele pentru ferestre. Decorarea exterioara a ferestrelor locuintei tale detaliu aparent lipsit de importanta prea mare, dar care poate aduce transformari radicale la nivel de design si poate infrumuseta exteriorul. La alegerea ornamentelor pentru ferestre se va tine cont de design, linii, margini, forme, continuitate, de culori, in contrast cu tot ce inconjoara ferestrele ca sa iasa si mai mult in evidenta, de tipul lor, daca sunt din vinil lemn sau chiar piatra. E bine sa te gandesti si la multi-design, sa imbini stiluri si tipuri de design daca vrei sa ai un rezultat exceptional in privinta ornamentelor pentru ferestre.

Amenajari peisagistice. Copaci, plante, arbusti, toate pot aduce culoare si pot imbogati designul exterior al locuintei. Doar specialistii cu experienta va pot ajuta sa aveti elemente de amenajare peisagistica ce se vor potrivi in cadrul pe care vreti sa il conturati la exterior, dar care vor respecta si scara, culoarea, textura pentru un exterior perfect. Dinamismul, contrastul vor fi la baza amenajarilor exterioare unice.

Iluminatul exterior, extrem de important. Un design exterior unic nu are cum sa isi pastreze originalitatea fara un sistem de iluminat bine gandit si amplasat strategic in exterior. La scari, pe alee, prin zonele verzi ale gradinii, peste tot va fi nevoie de sisteme de iluminat smart pentru a avea amenajari exterioare unicat.

Usile fac diferenta intre banal si unic, original. Usa ar trebui sa fie cel mai important element al decorului exterior. Usile trebuie personalizate, decorate, culorile trebuie sa fie alese in asa fel incat sa existe un contrast placut intre tot ce se afla in jur si usa respectiva. Culorile neutre, tonurile care aduc cu lemnul natural, in culori apropiate de ale fierului cu siguranta ca vei avea un design exterior superb. Orice fel de elemente de decorare ale usii moderne vor ajuta la obtinerea unui design unic si a unui exterior de invidiat.

Cuprul, excelent pentru elemente de accentuare. Se poate folosi foarte usor pentru decoratiuni exteriore si pentru a avea un design perfect pentru o amenajare ca in reviste. Mai mari sau mai mici, elementele de accentuare din cupru ar putea fi un foarte bun punct de pornire daca vrei sa refaci designul exterior sau sa faci unul de la zero, un design in care originalitatea primeaza de fiecare data si costurile nu sunt foarte mari.

Contrast original cu ajutorul unei scheme de culori in doua tonuri. Alb si negru ar fi doua alegeri bune, tonurile si nuantele lor vor fi ideale pentru o amenajare exterioara moderna si eleganta, in care contrastul e mereu pe primul plan. Poti sa te joci si cu alte culori, griurile sunt bune, dar ar fi de preferat sa nu te duci prea departe de schema de culori a intregii casei si a amenajarilor din interior si din exterior.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii