Cele mai bune plugin-uri pentru WordPress

Dar, pe cât de important și benefic este faptul că exista atât de multe plugin-uri, pe atât de riscant se poate dovedi a fi folosirea unui număr mare de module. Cu cât folosești mai multe plugin-uri pentru WordPress, cu atât site-ul tău ar putea deveni mai lent.

Drept urmare, nu ar fi înțelept să instalezi prea multe module. De asemenea, riscurile sunt mai mari atunci când ai multe plugin-uri instalate, deoarece hackerii ar putea găsi mai ușor o cale de a-ți sparge site-ul.

Totuși, vei avea nevoie de câteva plugin-uri pentru a-ți face site-ul web cât mai funcțional, așa că în acest articol iți vom prezenta cele mai bune plugin-uri pentru WordPress.

Pe acestea ar trebui să le instalezi și tu pe site-ul tău web și cu siguranță te vei bucura de beneficiile pe care fiecare modul în parte ți le oferă.

Yoast SEO

Fară SEO vă fi imposibil să reușești să ai succes cu site-ul tău web. Iar Yoast SEO este unul dintre cele mai bune plugin-uri pe care le poți folosi pentru a-ți optimiza site-ul tău web din acest punct de vedere.

Te ajuta să creezi conținut optimizat pentru anumite cuvinte cheie, să creezi un sitemap, dar și să setezi titlurile și descrierile meta pentru motoarele de căutare.

Este ușor de folosit și iți poate aduce rezultate în timp scurt, motiv pentru care ar trebui să îl încerci și tu.

Elementor

Folosind plugin-ul Elementor iți vă fi mai ușor că niciodată să creezi un site web cu design exact pe placul tău. Iți oferă numeroase opțiuni de personalizare a site-ului, exista resurse atât premium cât și gratuite, iar cu putina creativitate vei reuși cu siguranță să creezi pagini funcționale și mai ales atractive.

Totul se face cu doar câteva click-uri, așa că sigur te vă încântă și pe tine versatilitatea pe care plugin-ul Elementor ți-o vă oferi. În plus, vei avea deja blocuri gata create, așa că nu iți rămâne decât să le așezi acolo unde crezi că se potrivesc.

Nu mai ai nevoie decât de o găzduire web de calitate, însă poți să găsești și hosting ieftin care să fie performant și bun pentru site-ul tău.

Akismet Spam Protection

Spam-ul este peste tot, iar site-urile create cu WordPress nu sunt deloc excluse. Drept urmare, exista roboti care lasă mii de comentarii zilnic, iar ștergerea manuala a acestora se poate dovedi a fi foarte obositoare și enervanta. De aceea ar trebui să lași un plugin să facă asta pentru tine.

Iar cel mai bun plugin în acest sens este Akismet Spam Protection. Este gratuit, este ușor de configurat și totodată este foarte eficient. Astfel, comentariile de tip spam vor fi șterse automat, fară a mai fi necesara intervenția ta.

Jetpack

Jetpack este mai mult decât un simplu plugin de WordPress. Reprezintă o suita de funcții și opțiuni elementare pentru un site creat cu WordPress.

Acesta este și motivul care îl face să fie unul dintre cele mai populare plugin-uri pentru WordPress. Și totodată acesta este motivul pentru care ar trebui să îl instalezi și tu.

Văzând numeroasele funcții și opțiuni pe care le poate adaugă pe site-ul tău, te vei convinge foarte rapid că a fost o alegere buna.

În plus, JetPack este foarte ușor de folosit, intuitiv dar mai ales sigur, deoarece te poate scuti de instalarea unui număr mare pentru a beneficia de anumite funcționalități pe care Jetpack le oferă deja.

W3 Total Cache

Un site WordPress rapid are neapărată nevoie de un modul de cache. Iar faptul că W3 Total Cache este unul dintre cele mai populare plugin-uri de acest tip, nu este deloc întâmplător.

Este un modul foarte bun, pentru care găsești o mulțime de ghiduri de configurare, iar atât timp cât este corect configurat, iți va face site-ul să se încarce mai rapid că niciodată. Iar asta sigur te va încânta.

WPForms

Ai nevoie de un formular pe pagina de contact a site-ului tău web? Vei reuși să creezi unul fară prea mari bătăi de cap cu ajutorul plugin-ului WPForms.

Este cel mai popular plugin WordPress pentru creare formulare, așa că reprezintă de departe cea mai buna opțiune pe care o poți alege în acest sens.

WordFence

În final, să nu uiți că securitatea este foarte importanta pentru un site făcut cu WordPress, motiv pentru care un plugin că WordFence nu ar trebui să lipsească de pe site-ul.

Acesta are grija ca site-ul tău să fie mult mai dificil de spart de către hackeri, ceea ce iți va oferi liniște și siguranță.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai bune plugin-uri pentru WordPress. Instalează-le și tu pe site-ul tău și sigur vei descoperi cât de utile sunt.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii