Designul exterior in cazul unei case vechi. Ce e de facut si ce trucuri poti folosi ca totul sa arate perfect la final?

Spre deosebire de o locuinta noua, una veche este mult mai greu de amenajat. Daca e vorba de design exterior pentru casele vechi lucrurile se complica si mai mult mai ales ca ai de respectat niste reguli destul de stricte daca nu vrei sa ai o discrepanta prea mare cand termini cu amenajarea. Din fericire sunt cateva tructuri pe care le poti pune in practica si care te vor ajuta sa obtii tot ce ti-ai dorit in materie de design exterior.

Cand te apuci de design exterior la o casa veche vei avea nevoie de documentare in primul rand. Ai o casa veche care arata superb la interior, al exterior, asa ca e pacat sa strici designul exterior si sa anulezi tot ce are mai de pret locuinta cumparata. Specialistii recomanda atentie sporita la orice elemente de design exterior in cazul caselor vechi pentru a nu „stirbi” din frumusetea unica pe care o au astfel de case.

Sistemele de iluminat cu LED chiar pot face minuni. Nu conteaza ce materiale ai folosit, cat de scumpe au fost sau cum ai planificat amenajarile exterioare ale casei vechi, importanta e lumina si modul in care pui in evidenta, in valoare toate elementele designului exterior. Cu sistemele de iluminat cu LED poti sa ai lumina pe care o doresti in orice parte a exteriorului locuintei, poti accentua anumite zone, poti atrage atentia asupra lor si le poti infrumuseta prin simpla alegere a unei nuante interesente pentru LED-urile Smart. Da, va conta si materialul folosit la renovari, finisajele, culorile, vopseaua, dar cu ajutorul unui sistem de iluminat cu LED totul va arata perfect la final, cand vei fi terminat cu amenajarea exterioara si cu designul exterior.

Poduri, punti si terase, piesele de rezistenta care completeaza designul exterior al casei. Designul exterior al locuintelor vechi este mai degraba despre cum poti sa pui in valoare ceea ce ai deja fara sa faci prea multe schimbari. Un podet, o terasa, o punte care sa faca legatura intre spatiul generos din jurul casei vechi ar fi alegeri perfecte daca vrei sa ai un design exterior pentru locuinte vechi ca in reviste. Alege materiale cat mai aproape de cele naturale, lemn, combinatii de lemn si metal, culori inspirate din natura pentru a avea un design exterior de nota zece. Daca mai ai si o apa in apropiere amenajarea exterioara a caselor vechi e una ideala.

Caramizile pentru design exterior stelar. Se lucreaza usor cu ele, poti sa le aranjezi cum vrei si sa obtii un design exterior perfect fara efort. Mai ales la casele vechi se recomanda caramida in caz de amenajari exterioare pentru a pastra cat mai mult din traditional si din ce ofera locuinta pe care o ai deja in proprietate. Poti combina caramizile cu o vopsea in nuante interesante si cu finisaje de calitate ca sa ai un design exterior care va atrage atentia de fiecare data.

Multe ferestre si usi din sticla. Casa veche in sine poate sa arate mult mai bine daca la renovare adaugi ferestre mari, care permit luminii sa intre in interior si care schimba complet modul in care arata fiecare zona in care avem ferestrele. Nici usile nu trebuie trecute cu vederea, ele pot fi tot din sticla si cat mai mari, mai late, pentru a realiza un contrast vizual excelent.

Incearca sa te joci cu texturile. Un design exterior perfect pentru o casa veche va fi cel in care ai multe texturi care se completeaza excelent si care arata bine din orice unghi le-ai privi. Texturile diferite aduc accente contemporane in orice spatii, deci trebuie sa fii foarte atent ce fel le alegi si sa ai mereu si sfaturile unor specialisti. Cu cat mai multe texturi interesante alese pentru amenajarile exterioare, cu atat mai bine. Prefera fatade multitexturate, in culori neutre, o singura culoare aleasa ar fi suficienta. Daca mai ai si o fereastra mare superba, despre care am amintit deja anterior, e cu atat mai bine.

Balcoanele aditionale pot face diferenta. Cu cat ai mai mult spatiu deschis in afara locuintei si stii sa il integrezi in designul exterior, cu atat mai bine. Chiar daca nu ai o zona cu gradina, o gradina mare poti sa imparti fiecare sectiune cu ajutorul balcoanelor, oferind nu doar eleganta, ci si un sentiment tipic de „home sweet home”.

Zone partial acoperite. Texturile cu umbre ar putea adauga un plus de valoare si de frumusete caselor vechi. Pe masura ce Soarele „calatoreste” de dimineata pana seara pe cer vei avea tot mai multe modele hipnotice in designul exterior. Invata sa te folosesti de tot ce iti ofera luminile si umbrele din timpul zilei si sa definesti zone unde ve putea sa te relaxezi mai ales ca e vara si e foarte cald afara.

Schimbarea proportiilor exteriorului casei. Daca te afli in faza de renovare si vrei sa aduci un plus de eleganta si sa atragi atentia neaparat cu designul exterior si cu amenajarile exterioare poti sa umbli putin la proportiile exteriorului. Adauga elemente si constructii care sa mareasca exteriorul locuintei, vino cu inovatii si cu idei creative in asa fel incat designul exterior sa fie mereu unul de care sa fii mandru si pe care sa il privesti cu satisfactie, iar prietenii, familia sa vorbeasca mereu despre el.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii