Idei de design exterior pentru blocuri si cladiri din zone rezidentiale

Exteriorul cladirilor rezidentiale, blocurilor este construit cu un singur scop in minte: atragerea de clienti cu spatii care sunt dezirabile si satisfacatoare. Designul e foarte important pentru crearea unei relatii intre ceea ce simte clientul si spatiu pe care il are in fata. Culorile, textura, alte detalii vor fi in centrul atentiei cand te gandesti la idei de design exterior moderne si interesante.

Exteriorul cladirilor rezidentiale ar trebui sa fie bazat pe materiale moderne, care rezista in timp, care nu au nevoie de mentenanta complexa. Cu cat e mai durabil si mai bine facut exteriorul cladirii, cu atat designul original si frumusetea sa vor rezista mai mult. Designul exterior in cazul zonelor rezidentiale s-a tot transformat de-a lungul timpului, astfel ca in prezent sunt foarte multe modalitati de a incorpora traditionalul sau modernul in noile caracteristici ale exteriorului cladirilor rezidentiale.

Elemente naturale si moderne, in acelasi design exterior. O conexiune mai puternica cu tot ce inseamna natura este o tendinta pe care o vom vedea si in cazul unui design exterior pentru cladiri rezidentiale si blocuri. Nu e ceva nou aceasta imbinare de natural si modern, doar ca trebuie sa fie mereu adaptata la ceea ce doresc clientii si cei care se ocupa de proiecte, de designul exterior.

Exteriorul apartamentelor, blocurilor, care exceleaza in privinta elementelor rustice, culorilor deschise si accentelor metalice va fi unul mult mai placut de privit, familiar, care va aduce un aspect fresh pentru intreaga cladire. Lemnul este foarte important in designul exterior al blocurilor, cladirilor rezidentiale, orice fel de elemente din lemn vor fi perfecte pentru fatade, pentru decorare si design exterior altfel decat am fi fost obisnuiti sa vedem la astfel de cladiri.

Stiluri diferite si frontoane atipice. Motivele si materialele familiare pot sa fie transformate si integrate intr-un look fresh si un design exterior care merita admirat de fiecare data. Compartimentarea nu trebuie facuta doar in interiorul locuintelor, o poti face si la nivel de design exterior cu diferite paneluri. Semnalizezi astfel schimbari in utilizarea unor zone, delimitezi spatiul balconului de coltul apartamentelor, semnalezi separarea unor unitati, locuri din cladire si astfel proprietarii vor avea ceva mai multa intimitate si un spatiu privat mai… personal. Frontoanele adaugate ar putea sa creeze un „acasa” mult mai puternic pentru cei care locuiesc in apartamentele de la bloc, ceva de nepretuit cand esti la oras.

Peretii de accentuare, asul din maneca pentru un design exterior ca in reviste. Peretii de accentuare sunt comuni in designul interior, dar de ce nu am putea sa ii folosim si la exterior? Se utilizeaza profiluri colorate pentru acesti pereti, atragi atentia si segmentezi vizual spatiile apartamentelor moderne la nivel exterior. Panourile elegante din fibrociment permit obtinerea unui design exterior unicat, repede si eficient, in care culorile si nuantele vor scoate in evidenta foarte bine orice element exterior asupra caruia vrei sa atragi atentia.

Asimetria, calea cea mai simpla spre contemporan in designul exterior al blocurilor, cladirilor rezidentiale. In arhitectura veche simetria era de baza. Dar cand vine vorba de exteriorul apartamentelor moderne echilibrul vizual este unic si iesit din tipare. Exterioarele moderne vor iesi in evidenta cu ajutorul designului asimetric. Asimetria se va obtine usor daca incepi sa te joci cu inaltimea, cu amplasarea ferestrelor, cu texturile. Chiar si la cladirile unde constatam simetrie structurala putem sa aducem asimetrie prin proiectarea unui design exterior inedit. Schimbarile de culoare ajuta mult la accentuarea asimetriei la nivel vizual.

Culori noi, extravagante. Nu trebuie sa te temi de ele, daca stii cum sa le alegi si sa le combini vor ramane la fel de actuale si peste ani. Tonurile deschise sunt la mare cautare in designul exterior pentru cladiri rezidentiale si blocuri, scot in evidenta structuri si aduc echilibrul la nivel de design exterior. E bine sa nu exagerezi cu prea multa culoare la capitolul design exterior ca sa nu ajungi la asimetrii pe care nu ti le doresti si la senzatia de exterior prea incarcat si cu accent pus pe anumite zone care nu te avantajeaza deloc.

Minimalismul e noua moda. Nu trebuie sa te gandesti la un design exterior prea complicat ca sa fii la moda. Motivele geometrice sunt un plus pentru designul minimalist exterior al apartamentelor, combinand principii de design antice si moderne intr-o maniera pura si evocativa. Nu cheltuiesti nici foarte mult sa obtii tot ce iti doresti si ai sanse sa vezi la final un design exterior al cladirii la care chiar nu te-ai asteptat. Minimalismul e mereu solutia cea mai buna la probleme de design exterior si in lipsa oricaror idei. Nu incerca sa complici lucrurile daca vrei sa ai cele mai interesante tipuri de design exterior la cladirile rezidentiale.

Designul de tranzitie. Designul exterior modern se bazeaza mult pe reimaginarea elementelor care il compun. Se cauta mereu crearea de contrast, readucerea in atentie a unor elemente clasice vazute dintr-o alta perspectiva. Ai grija la aceasta tranzitie spre modern si futurist, nu intotdeauna este castigatoare. Poti sa folosesti tot ce stii despre design exterior si sa reinterpretezi idei de design poate mai vechi, venind si cu materiale din prezent si abordari noi de fiecare data. Tranzitia e posibila doar daca designul este unul versatil si ideile tale ajung sa fie din ce in ce mai indraznete.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii