Un pilot american a făcut o poză cu balonul-spion al Chinei. Imaginea publicată de Pentagon

Departamentul de Apărare al SUA a publicat o imagine făcută de un pilot în timp ce survola balonul chinezesc doborât la începutul acestei luni, relatează CNN și BBC.

Selfie-ul a fost făcut din cabina unui avion spion U-2, în timp ce liderii militari urmăreau deplasarea balonului de mare altitudine peste SUA.

Pe măsură ce balonul zbura deasupra teritoriului american, cel puțin două avioane au adunat informații despre caracteristicile și traiectoria lui.

Beijingul a susținut că balonul a fost unul meteorologic, fiind deturnat de rafalele de vânt. Washingtonul, însă, a spus că balonul făcea parte dintr-o flotă de supraveghere, care a survolat peste 40 de țări, în ultimii cinci ani.

Avioanele U-2 zboară în mod obișnuit la altitudini de peste 70.000 de picioare, potrivit Forțelor Aeriene. S-a spus că balonul plutește la 60.000 de picioare (18.200 m) în aer.

Avioanele de recunoaștere și supraveghere cu un singur loc, supranumite Dragon Lady, au fost pilotate anterior de CIA. Piloții trebuie să poarte costume de presiune, similare cu cele purtate de astronauți.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii