China anunţă că ar fi detectat semnale de la civilizaţii extraterestre

China a declarat că radiotelescopul său gigantic Sky Eye ar fi detectat semnale ale unor civilizaţii extraterestre, potrivit unui raport al publicaţiei de stat Science and Technology Daily, care pare să fi şters apoi raportul şi postările despre descoperire, relatează Bloomberg.

China a susținut că este posibil să fi primit un mesaj de la o civilizație extraterestră, interceptat cu ajutorul telescopului Sky Eye de 180 de milioane de dolari.

Sky Eye, un telescop cu diametrul de 500 de metri, cu sediul în provincia Guizhou din China, a detectat semnale electromagnetice neobișnuite despre care oamenii de știință susțin că ar putea avea origini extraterestre.

Vestea a fost dezvăluită într-un raport al Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului Chinei pentru Știință și Tehnologie, cu sediul la Beijing.

Dar, potrivit Bloomberg, Science and Technology Daily a șters raportul la scurt timp după ce a fost postat, deși nu se știe de ce.

Cu un diametru de 500 de metri, este cel mai mare radiotelescop cu antenă plină din lume. Are sediul în depresiunea Dawodang, un bazin natural din Guizhou.

A fost lansat în septembrie 2020 special pentru a căuta vieți extraterestre și exoplanete potențial locuibile – planete din afara sistemului nostru solar.

„Este posibil ca telescopul Sky Eye să fi detectat semne de viață dincolo de Pământ, potrivit unui raport al Science and Technology Daily, susținut de stat, care apoi părea să fi șters raportul și postările despre descoperire”, spune Bloomberg.

„Știrile începuseră deja să circule pe rețeaua de socializare Weibo și au fost preluate de alte instituții media, inclusiv de cele administrate de stat”.

Raportul Science and Technology Daily l-a citat pe Zhang Tonjie, om de știință șef al unei echipe de căutare a civilizației extraterestre, co-fondată de Universitatea din Beijing, Observatorul Național Astronomic al Chinei și Universitatea din California, Berkeley.

Echipa a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020 în timp ce procesa datele colectate în 2019 și a găsit un alt semnal suspect în 2022 în timp ce observa exoplanete – planete din afara sistemului nostru solar.

Zhang a spus că semnalele suspecte ar putea fi, de asemenea, un fel de interferență radio, așa că sunt necesare investigații suplimentare, potrivit The Daily Mail.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii