Premieră la Poşta Română: Servicii poştale automatizare, prin „Ghişeul poştal digital”

Poşta Română a lansat luni primul Ghişeu poştal digital, cea mai nouă şi completă soluţie de servicii poştale automatizate, ce vor fi accesibile clienţilor în regim de self-service, nonstop. Este vorba despre cea mai nouă şi completă soluţie din gama serviciilor automatizate, oferite de către operatorul naţional de servicii poştale din țara noastră. La eveniment este așteptat și ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Poșta Română lansează ghișeul poștal digital

Zi importantă pentru Poșta Română și pentru clienții săi. Compania organizează astăzi, 6 iunie, evenimentul de lansare a ghişeului poştal digital, un serviciu extrem de așteptat.

La eveniment a fost invitat și ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. De asemenea, prezent va fi şi directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan.

Compania precizează că ghişeul poştal digital este fabricat în România şi reprezintă o soluţie unică pe piaţa serviciilor poştale din ţara noastră, prin complexitatea prestaţiilor oferite, 100% automatizate.

„Terminalul de servicii poştale reprezintă, în acest moment, o soluţie unică de procesare, în regim self-service, pentru operaţiuni complete de prezentare şi distribuire de colete şi corespondenţă poştală, cu sau fără ramburs, trimiteri de recomandate, trimiteri cu confirmare de primire, precum şi plăţi de taxe, facturi de utilităţi, rate bancare, etc.

Soluţia automatizată propusă de Poşta Română vine în premieră, pentru piaţa de coletărie, cu o variantă de cântărire şi validare volumetrică a coletelor pentru modulul de preluare de corespondenţă poştală şi, de asemenea, cu imprimantă pentru etichetele autocolante AWB, imprimantă pentru chitanţe, reciclator de bancnote, modul de plată cu card bancar, precum şi cu ecran tactil pentru o interacţiune intuitivă cu utilizatorul. Clienţii Poştei Române vor avea posibilitatea să acceseze Ghişeul poştal digital în regim self-service 24/7”, conform Poştei Române.

Nemulțumiri în rândul salariaților companiei

La sfârșitul lunii mai, circa 17.000 de salariaţi ai Poștei Române și-au exprimat nemulțumirile în faţa sediului Guvernului. Aceștia s-au arătat extrem de revoltați din cauza salariilor foarte mici.

„Starea avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române. Pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1700 lei, la limita traiului de subzistenţă, în condiţii de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.

Refuzul categoric al directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi, în sfidarea numeroaselor cereri ale SLPR şi fără a ţine seama de creşterea constantă a preţurilor la energie, combustibili şi produse alimentare.

Iminenţa pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business”, se arată în comunicatul în care sindicatul prezintă nemulţumirile care au generat declanşarea acţiunii de protest.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii