Trenduri in design exterior pe care e bine sa le cunosti si sa le respecti

La fel ca in moda, si in amenajari exterioare si design exterior avem anumite tendinte pe care e bine sa le cunoastem si sa le respectam daca ne dorim o locuinta care arata bine si la exterior, nu doar la interior. Trendurile in design exterior se schimba destul de des, de multe ori ne uimesc si ne determina sa ne gandim foarte bine la cat de important a devenit exteriorul locuintei noastre, nu doar interiorul. Cele mai importante trenduri din amenajarile exterioare vor oferi mereu valoare si originalitatea spatiilor in care ajung sa fie aplicate, testate, asa ca e recomandat sa le consulti inainte de a amenaja sau reamenaja.

E adevarat ca iti poti amenaja locuinta cum vrei la exterior, la interior, tu alegi designul interior si exterior pentru ca tu vei locui acolo. Insa nu ar strica sa fii la curent cu tot ce se intampla in domeniul amenajarilor interioare si cu trendurile care apar de la o luna la alta si de la un an la altul. Sunt multe si sunt interesante si e pacat sa nu le pui si tu in practica cand vrei sa faci ceva schimbari la locuinta sau cand iti construiesti una noua. Iata doar cateva trenduri la moda anul acesta si in anii ce vor urma.

Doua tonuri, nuante pentru exterior. Daca folosesti o singura culoare pentru tot ce tine de exterior si de design exterior, de amenajari exterioare nu vei reusi sa valorifici exteriorul si se va instala monotonia, banalul. Amenajarile exterioare si designul exterior nu vor iesi in evidenta doar cu o singura culoare, indiferent cat de interesanta ar fi ea. De aceea, in trend anul acesta si in anii ce vor veni sunt tonurile multiple si culorile multiple pentru amenajarile exterioare. Cand ai doua tonuri vei avea profunzime, vei adauga dimensiune spatiului amenajat.

Cele doua tonuri se pot aplica la nivelul zidurilor exterioare, la nivelul elementelor de decor care fac parte din amenajarea exterioara sau la nivelul mobilierului, zonelor imaginate si puse in practica in exteriorul locuintei. Opteaza pentru culori cat mai indrazneste si armonizate cu cele din designul interior si incearca a aduci un aer fresh de fiecare data. Apeleaza si la specialisti ca sa fii sigur ca ai facut cele mai bune alegeri.

Vopsea de culoare alb murdar. In loc sa folosesti culorile banale pentru amenajari exterioare moderne si design exterior modern poti sa apelezi la albul murdar. E versatil, e atemporal, e universal si se potriveste pentru orice fel de amenajari exterioare. Nu conteaza ce stil ai abordat pentru amenajari, ce fel de concept ai pentru designul exterior, vopseaua cu o culoare alb murdar va pune in valoare fiecare element al decorului si al amenajarilor puse in practica. O gasesti peste tot, poti alege o vopsea cu o textura mai interesanta, mai rezistenta, dar e important sa ai aceasta nuanta de alb ca sa potentezi calitatea designului exterior si expresivitatea sa.

Culori intunecate pentru designul exterior. Daca nu vrei neaparat sa apelezi la albul murdar pentru designul exterior si pentru amenajarile exterioare poti opta pentru culori intunecate la crearea unui design exterior unic. Sunt ani buni de cand casele care au culori inchise la exterior sunt in trend si designul exterior care tine cont de aceste alegeri cromatice s-au mentinut in trend si vor ramane la fel de populare si in continuare. Negru, gri, albastru inchis, toate sunt expresive, bogate, exprima foarte bine stilul si starea celui care le alege. Vor fi mereu alegeri intelepte si vor fi provocatoare, vor fi foarte usor de pus in practica daca ai alaturi un designer cu experienta in amenajari exterioare care vor rezista in timp.

Living indoor-outdoor. De cand cu pandemia de COVID-19 am inceput sa apreciem tot mai mult ceea ce avem in afara locuintei, gradina, aerul curat, spatiul de relaxare din afara casei. Din 2021 a aparut un concept interesant care a prins extrem de bine in conditiile pandemice date, living indoor-outdoor. Si e in trend si anul asta si va fi si la anul si peste cativa ani. Ideea din spatele conceptului e simpla: extinzi livingul si in afara spatiul sau dedicat din constructie si il duci pana in gradina din spate, de exemplu. Mobila functionala, un loc pentru foc, verande ecranate, toate vor pune in practica un concept care s-a dovedit revelatia designului exterior in pandemie.

E important sa ai si o curte care arata bine si gandita in asa fel incat sa iti ofere intimitate si o atmosfera placuta odata ce iti extinzi sufrageria si in afara peretilor casei. In rest, apeleaza cu incredere la aceasta varianta daca ai o curte generoasa si o casa nu foarte mare. Vei avea ceva mai mult spatiu pentru tine, te relaxezi mai usor si ai tot ce iti trebuie ca sa te simti excelent.

Accente moderne bazate pe lemn de calitate. Astazi se cauta mereu ceva nou in materie de design exterior, ceva original. Daca vrei sa ai cea mai interesanta amenajare exterioara pe care ai avut-o vreodata poti sa apelezi cu incredere la esente lemnoase dintre cele mai variate si mai scumpe. La casele moderne se folosesc placari din lemn, se combina lemnul cu o caramida, cu alte texturi, cu vinil uneori pentru design exterior exemplar si unic.

Se pot adauga panouri, esentele lemnoase sunt importante si se vor alege in functie de designul general al locuintei si de ceea ce exista deja in casa la nivel de design interior. Modernul se imbina cu rusticul, stilul tip ferma va fi apreciat daca apare intr-un design exterior, mai ales ca lemnul va oferi intotdeauna textura si importanta zonelor in care e utilizat.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii