Internet Explorer se închide

Internet Explorer, lansat în august 1995, se va închide oficial pe 15 iunie 2022. Anunțul a fost făcut de Microsoft.

Din 15 iunie, aplicația va fi dezactivată, iar utilizatorii vor fi redirecționați către Microsoft Edge. Internet Explorer a fost folosit ca portal principal pentru internet mulți ani la rând, înainte de apariția Google, Facebook, Instagram sau TikTok, relatează The Guardian.

Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă în ultimii ani. Cota sa de piața a scăzut sub pragul de 50% în 2010, iar în urmă cu un an era la aproape 5%.

În urmă cu un an, Microsoft descria Internet Explorer ca fiind un browser lent, nepractic, incompatipil cu noile tehnologii și mai puțin sigur decât alte browsere moderne. Cu toate acestea, IE a reușit să supraviețuiască aproape 27 de ani, iar Microsoft a continuat să-l livreze alături de sistemul de operare Windows pentru a se asigura că programele destinate companiilor funcționează corespunzător. Între timp, acum cinci ani, compania a lansat și un nou browser, respectiv Microsoft Edge.

Internet Explorer a fost lansat în 1995, browserul fiind livrat alături de Windows 95. IE s-a bucurat de un mare succes, depășind rapid Netscape Navigator. În 2002, IE era browserul folosit de 95% dintre utilizatorii de internet. Cu toate aceastea, Microsoft nu l-a dezvoltat corespunzător, iar Internet Explorer 6 a primit puțină atenție din partea companiei în următorii cinci ani. Între timp, utilizatorii de internet au migrat către browsere mai moderne, iar Internet Explorer a devenit cunoscut pentru viteza scăzută, problemele de securitate și tehnologia sa învechită. Compania a lansat următoare variantă în 2007, însă o mare parte din utilizatori îl abandonaseră deja. Microsoft a mai avut o tentativă de a relansa Internet Explorer, cu varianta din 2011.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii