Prăbuşirea pieţei criptomonedelor şi NFT-urilor obligă investitorii să ia decizii informate

Piaţa token-urilor non-fungibile (NFT) are de suferit odată cu prăbuşirea pieţei criptomonedelor din ultima perioadă. Pe fondul scăderii încrederii în activele digitale, platformele de analiză şi informare cu privire la criptomonede şi NFT-uri sunt din ce în ce mai utilizate de către investitorii în căutarea de date prin care să poată lua decizii de investiţii corecte.

Platforma Nooft, lansată în aprilie de către românii Marius Smochină şi Eduard Ifrim, sub forma unui motor de căutare avansat de NFT-uri bazat pe inteligenţă artificială, oferă acum utilizatorilor posibilitatea de a lua decizii de investiţii pe baza parametrilor oferiţi de aplicaţie. Informaţiile despre tranzacţiile din ultimele perioade, dar şi despre preţurile medii lunare şi fluctuaţiile înregistrate, pot fi utile investitorilor în luarea deciziilor de tranzacţionare, pentru a evita investiţiile cu un grad de risc ridicat.

„Pasul pe care l-am realizat, prin lansarea motorului de căutare Nooft vine într-un moment în care în piaţă este nevoie de informaţie mai mult ca oricând. Există preocupări în rândul celor care investesc faţă de oportunităţile pe care le pot oferi anumite active digitale, iar noi le punem la dispoziţie analize, statistici şi ştiri despre NFT-uri care să-i ajute să ia cele mai bune decizii. Aflându-ne într-o perioadă de scădere a pieţei, nivelul de precauţie al investitorilor este la cote maxime”, a explicat Marius Smochină, CEO al NOOFT Technologies INC.

Piaţa criptomonedelor a scăzut pe fondul schimbărilor de politică monetară a SUA, iar pe 15 iunie, banca federală a mărit dobânda de referinţă de la 1% la 1.75%, ca o contramăsură pentru gestionarea inflaţiei în creştere. Scăderea investiţiilor în active digitale a generat o nevoie tot mai mare de informare cu privire la evoluţiile pieţelor criptomonedelor şi NFT-urilor.

În pofida recentei scăderi a pieţei cripto-activelor, se estimează că piaţa mondială a NFT-urilor va ajunge la o valoare de peste 80 de miliarde de dolari până în 2028, conform platformei de analiză Nansen. Explozia gradului de adopţie a NFT-urilor a făcut ca în 2021, peste 14% din totalul tranzacţiilor cu criptomonede să fie generat de tranzacţionarea NFT-urilor. În România, jumătate dintre persoanele cu acces la internet au auzit de NFT-uri şi peste 20% deţin sau au tranzacţionat NFT-uri, indică un studiu independent realizat la începutul acestui an.

Platforma Nooft creată de românii Marius Smochină şi Eduard Ifrim aduce sub aceeaşi umbrelă milioane de NFT-uri din mai multe chain-uri si marketplace-uri, oferind informaţii despre acestea pentru utilizatorii care doresc să ia decizii de investiţii bazate pe analize ce au ca fundament instrumente de inteligenţă artificială.

NFT-urile, soluţia pentru artişti de a-şi securiza dreptul de proprietate intelectuală

Caracteristicile tehnologiei blockchain fac din NFT-uri cea mai bună soluţie prin care artiştii îşi pot proteja drepturile de proprietate intelectuală asupra creaţiilor lor. Aceştia pot controla eventuale modificări aduse artei lor şi să aibă totodată acurateţea datelor de tranzacţionare a creaţiilor.

Totodată, platforma Nooft este un instrument util şi pentru creatorii de artă digitală sub formă de NFT. Aceştia pot avea acces la o serie de informaţii utile, încă din faza incipientă, în procesul de poziţionare în piaţă a propriilor creaţii. Prin intermediul platformei, aceştia pot urmări volumul de tranzacţionare al NFT-urilor, dar şi istoricul preţurilor.

 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii