Tipuri de implanturi dentare în clinica stomatologică Stoma Urgent din București

Implanturile dentare sunt o soluție pe termen lung pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Pierderea unui dinte poate afecta felul în care vorbiți, mâncați și chiar felul în care arătați.

Implanturile sunt adesea folosite ca alternativă la punți sau proteze tradiționale, dar pot susține și o singură coroană, punte sau proteze dentare, astfel încât oferă o soluție indiferent dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți. Mai jos, sunt diferitele tipuri de implant dentar care vi se pot recomanda în funcție de nevoile dumneavoastră în mod expres.

În primul rând, trebuie să știți că un implant dentar este un șurub de titan care înlocuiește rădăcina dintelui lipsă. Este plasat direct în osul maxilarului, ceea ce înseamnă că implantul fuzionează treptat cu osul din jurul acestuia. Acest lucru menține implantul în siguranță.

De obicei, durează între patru și nouă luni pentru a avea un tratament complet și cu efecte durabile în timp, în funcție de necesitatea lucrării de pregătire. Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de timp pentru ca implantul să fuzioneze cu osul maxilarului, ceea ce-l va ajuta să se mențină fixat.

Implanturi endostale

Cele mai bune implanturi dentare sunt implanturile endostale. Cel mai comun implant endostal este de tip cilindru, un șurub de titan introdus într-o gaură perforată în osul maxilarului. După ce  se recuperează de la extracția dinților, șurubul acționează ca o rădăcină artificială.

Un alt tip de implant este cel cu lamă, care este atât mai puțin obișnuit, cât și mai puțin reușit decât implanturile de tip cilindru.

Implanturi subperiostale

Un implant dentar mult mai puțin obișnuit este implantul subperiostal, care este plasat peste maxilar. Un cadru metalic este introdus sub gingie pentru a se încadra pe linia maxilarului, ținând un șurub care se atașează prin gingii pentru a se lipi de dintele fals.

Un implant subperiostal este o procedură rară, rezervată pacienților cu osul maxilar îngust, deteriorat, care nu pot primi un implant cilindric. În general, nu este la fel de robust ca un implant endostal, motiv pentru care este doar o variantă de rezervă, în anumite situații.

O alternativă mai puțin invazivă la un implant dentar standard este un mini implant. Aceste implanturi sunt folosite în principal pentru a stabiliza protezele dentare amovibile, făcându-le să alunece mai puțin și să se simtă mai mult ca dinții naturali. Acestea pot avea multe dintre beneficiile implanturilor dentare, cum ar fi prevenirea pierderii osoase și a problemelor care pot apărea ulterior.

Despre tipuri de implant dentar, dar și despre prețurile pe care le au acestea, puteți afla mai multe pe pagina noastră web www.stoma-urgent.ro, acolo unde găsiți foarte multe informații de care aveți nevoie.


 

IT & Life.. Published @ 2023 by fantezii